Σχόλια 12/02/16

0
Οι κακοί ξένοι μας έκλεισαν τις τράπεζες, τώρα μας κλείνουν και τα σύνορα. Το μόνο που μας απομένει είναι να κλείσουμε τα κανάλια για να γίνουμε Β. Κορέα!


Μοναδικό φαινόμενο
Είναι όντως μοναδικό πανελλαδικό φαινόμενο. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, η ίδια η Νομαρχιακή Επιτροπή, να μην ενημερώνονται από τον τοπικό Τύπο συνολικά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ενημερώνονται και δεν γνωρίζουν τα γεγονότα, ειδήσεις, ρεπορτάζ τοπικού χαρακτήρα που παρουσιάζουν οι τοπικές εφημερίδες καθημερινά.
Αυτό βέβαια πέρα από το πρωτοφανές ως γεγονός, δυσκολεύει και τη σωστή εκτέλεση του έργου τους, κι αυτό διότι δεν έχουν σφαιρική ενημέρωση για ότι συμβαίνει στο νομό, τι συζητείται στα διάφορα τοπικά θεσμικά όργανα π.χ. δημοτικά συμβούλια, Περιφέρεια, Επιμελητήριο και άλλα πολλά.
Γ.Δ.


Φαινόμενα των καιρών
Προφανώς και είναι δικαίωμα των βουλευτών να μην ενημερώνονται, να μην εκτιμούν ότι αυτό τους δυσκολεύει στην άσκηση του κοινοβουλευτικού τους ρόλου και αποστολής.
Ξεχνούν όμως ως δημόσια πρόσωπα που εκπροσωπούν έναν νομό πως έχουν και υποχρεώσεις. Και μάλιστα πολλές και ιδιαίτερα στις δύσκολες και κρίσιμες ημέρες που διανύουμε.
Γι’αυτό τονίζουμε πως είναι ακατανόητο και μη ερμηνεύσιμο οι βουλευτές να μην ενημερώνονται από τον τοπικό Τύπο. Εκτός κι αν ενημερώνονται από την τηλεόραση και τα διάφορα site. Είναι πολύ πιθανό αυτό, οπότε τι να πούμε εμείς.
Υπάρχει όμως εδώ μια βασική λεπτομέρεια. Πως όταν θέλουν να προβληθεί μια ενέργειά τους τις εφημερίδες επιλέγουν για να γίνει αυτό. Δύο μέτρα και σταθμά. Φαινόμενα των καιρών, δυστυχώς…
Γ.Δ.


Μια ευχή
Με αφορμή την πρόταση από τον κ. Χατζηγκενέ για τη δημιουργία Κλιμακίου της Πυροσβεστικής στη Μύκη, θα συμφωνήσουμε, τονίζοντας το εξής: Να ευχόμαστε όλοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά στον Εχίνο. Και τονίζουμε στον Εχίνο διότι είναι από τα πλέον πυκνοκατοικημένα χωριά της ορεινής περιοχής. Γενικά βέβαια θα είναι οδυνηρή η περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στα εκεί χωριά όπου τα σπίτια είναι στριμωγμένα, γιατί ακριβώς δεν υπάρχει ζωτικός χώρος ανάλογος για να γίνουν νέα σπίτια κυρίως για τα νέα ζευγάρια.
Επειδή όμως μόνο με ευχές τα ζητήματα δεν λύνονται, απαιτείται να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι για την ανέγερση σπιτιών.
«Πνίγονται» τα ορεινά χωριά από έλλειψη χώρου για επέκτασή τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον με απόφαση της Πολιτείας.
Γ.Δ.


Καιρικό
Μας λέγανε –κάποιοι «ειδικοί» το Φθινόπωρο ακόμη, πως ο φετινός χειμώνας θα ήταν πολύ, μα πολύ κρύος, θα είχαμε χιόνια και παγωνιές. Χαιρόμαστε που διαψεύστηκαν παταγωδώς. Διότι διανύουμε τον Φεβρουάριο και όλα είναι πρίμα. Βέβαια, κάποιες πτώσεις του θερμομέτρου τις είχαμε, όπως και χιόνια στα ορεινά απαραίτητα και χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων αλλά και μικρής χρονικής διάρκειας.
Έτσι, βιώσαμε και συνεχίζουμε, έναν κανονικό χειμώνα όπως και πρέπει, χωρίς όμως ακρότητες. Κι επειδή οδεύουμε προς την Άνοιξη, είμαστε όλοι αισιόδοξοι για τον χειμώνα που ουσιαστικά πέρασε.
Γ.Δ.


Τί ζούμε;
Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ολοκληρωτικά παρανοήσει. Μετά τον αρμόδιο υπουργό Μουζάλα, και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης μας εξηγεί ότι θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας! Ετσι, απλά, σα να μη συμβαίνει τίποτα. Την ίδια ώρα, ο αρχιπατριώτης Καμμένος δίνει την… έγκρισή του στις νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο. Φυσικά, από όλα αυτά που σήμερα τα παρουσιάζουν ως δήθεν απλά και αυτονόητα ενώ κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά και βαριά χαμένη. Απόλυτα ηττημένη. Στην πραγματικότητα, ουδείς μπορεί να προσμετρήσει αυτή την ώρα τις συνέπειες όλων αυτών των εξελίξεων.
Μιλάμε πια για κράτος παραδομένο, για απώλεια της κυριαρχίας. Και μάλιστα πότε; Στη στιγμή που η Ελλάδα είναι πτωχευμένη αλλά και που η Τουρκία έχει πάλι καταστεί δύναμη που θυμίζει τα επίπεδα ισχύος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – οι άνθρωποι ρίχνουν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος και δεν συμβαίνει τίποτα!
Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης, ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι τεράστιος και, πλέον, είναι προ των πυλών. Όπως ξυπνήσαμε ένα πρωί και μάθαμε ότι είμαστε πτωχευμένοι και θα υπαχθούμε στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, έτσι και τώρα, ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα μάθουμε ότι έχουμε χάσει ένα κομμάτι της πατρίδας μας και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα υπάγεται σε κάποια μορφή διεθνούς κυριαρχίας.
Η Ελλάδα που θα παραδώσουμε δεν θα είναι, δυστυχώς, εκείνη που παραλάβαμε. Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής καταστροφής που ακόμα δεν έχει εξελιχθεί, αλλά και που, όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, πλέον, δεν μοιάζει να αποφεύγεται. Κι όμως, για την κυβέρνησή μας, όλα αυτά μοιάζουν απλώς ρουτίνα.
Γ.Μ.


Θ’ αρχίσουν εκ νέου τα …όργανα;
Δύο άδειες λειτουργίας εξετάζει να χορηγήσει ο δήμος Αβδήρων στα Κέντρα Διασκέδασης που είχε κλείσει επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. Πρόκειται για τα Κέντρα Απόλλων και Διογένης. Όπως μας πληροφόρησε ο δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης η τεχνική υπηρεσία του δήμου έδωσε το «πράσινο φως» στα εν λόγω Κέντρα καθώς έκρινε πως έγιναν όλες οι σύννομες ενέργειες από τους ιδιοκτήτες και μπορούν να εκδοθούν οι άδειες. Κάποιοι όμως του χώρου έχουν διαφορετική άποψη και μένει να δούμε τι θα αποφασίσουν τελικά τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής γιατί μου …μυρίζεται νέος γύρος διώξεων και δικαστικών εμπλοκών.
Μ.Ξ.


Τώρα πλέον μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…
Η κυβέρνηση έδωσε ένα καίριο πλήγμα στην διαπλοκή με την τροπολογία για τα ΜΜΕ! Τέρμα πλέον η εξουσία των μεγαλοκαναλαρχών που ανέβαζαν και κατέβαζαν κυβερνήσεις. Περιορίζονται σε 4 οι τηλεοπτικές άδειες και τον διαγωνισμό θα τον διεκπεραιώσει το υπουργείο Επικρατείας!
Ουσιαστικά δηλαδή η κυβέρνηση θέλει τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ. (Προφανώς τους το φύλαγε για την προπαγάνδα εναντίον του δημοψηφίσματος!). Και ουδείς μιλά πόσες απολύσεις δημοσιογράφων θα γίνουν στα ιδιωτικά κανάλια. Ποιος νοιάζεται; Αφού δεν είναι της ΕΡΤ …ποιος νοιάζεται;
Κι όλα αυτά εξ ονόματος της δημοκρατίας και της εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου!
Μ.Ξ.


Ανικανότητα, έλλειψη βούλησης και επικινδυνότητα
Στον χορό των σπασμωδικών κινήσεων του διδύμου συγκυβέρνησης, τέθηκε ‘’υπουργός-παρατηρητής’’ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Με περίσσεια σοβαρότητα ανακοίνωσε ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε, γιατί μπορεί οι ευρωπαίοι να μας κλείσουν τα σύνορα λόγω προσφυγικού και να αναγκαστούμε να φιλοξενήσουμε 50 με 60 χιλιάδες πρόσφυγες για κάποιους μήνες. Δεν μας είπε βέβαια τι πρέπει να κάνουμε εμείς ως πολίτες. Να βγάλουμε διαβατήριο; Να ψάξουμε να βρούμε ποιά είναι εισαγόμενα από τα είδη πρώτης ανάγκης και να στοκάρουμε; Οι επιχειρηματίες να κλείσουν οποιαδήποτε συμφωνία για εξαγωγή άμεσα; Οι έμποροι να αγοράσουν στοκ σε οτιδήποτε εισάγουν; Αυτοί που έχουν ξενοδοχεία να κρεμαστούν ή να περιμένουν λίγο ακόμη; Αυτά τα θέματα δεν φαίνεται να τους ‘’καίνε’’ άμεσα, αλλά και να τους ενδιέφερε δεν έχουν και απαντήσεις να δώσουν. Σε πλήρη άγνοια και αποσυντονισμό όλη η κυβερνητική ομάδα. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής προχθές δήλωνε ότι η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή (προφανώς γερμανική), από την άλλη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό SPIEGEL ότι: «Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η φωνή της λογικής στην Ευρώπη», παραδεχόμενος ότι η Ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται για την καθυστέρηση στην κατασκευή των hot spots, ενώ ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος αφιέρωσε την συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο στους ήρωες που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο έπεσε. Φανταστείτε να αλώνιζαν γερμανικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο επί… ‘’γερμανοτσολιάδων’’.
Χ.Δ.


Τα… ‘’παρατράγουδα’’ της απεργιακής κινητοποίησης
Η απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου χαρακτηρίστηκε επιτυχής λόγω της μεγάλης και πολυδιάστατης συμμετοχής σε αυτήν επαγγελματικών φορέων ακόμη από χώρους που δεν πρωτοστατούσαν σε τέτοιου είδους ενέργειες στο παρελθόν. Στην Ξάνθη η συγκέντρωση θύμισε τις αντίστοιχες του 2012 με επιχειρηματίες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης. Πολλοί είναι αυτοί που αντί να μείνουν στην κινητοποίηση αυτή καθεαυτή ασχολούνται τις τελευταίες μέρες με το καλαθοφόρο του δήμου που κρέμασε το πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ή με το αυτοκίνητο που διέθεσε ο δήμος Αβδήρων στο συντονιστικό όργανο της ΟΕΒΕ. Με αντιδράσεις που θυμίζουν μαθητές δημοτικού σχολείου και όχι επίσημους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς, κατηγορεί ο ένας τον άλλο γιατί μένουν στο τι έκαναν αυτοί και δεν κοιτούν τι έκαναν οι άλλοι. Δεν καταλαβαίνουμε πάντως γιατί είναι για κάποιους τόσο σημαντικό που διέθεσε ο δήμος Αβδήρων ένα αυτοκίνητο με μεγάφωνο (χαλασμένο, όπως μάθαμε, που επισκευάστηκε με προσωπικά έξοδα των απεργών) για την ενημέρωση των πολιτών ενόψει της απεργίας. Μια κίνηση που σίγουρα συνετέλεσε στην μαζική συμμετοχή, αφού το όχημα επισκέφθηκε ακόμη και τα χωριά της ορεινής Ξάνθης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Σμίνθη, όπου τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά όλη την μέρα της απεργίας, έστω και αν οι απεργοί δεν συμμετείχαν στην πορεία στο κέντρο της Ξάνθης. Ψάχνοντας το δέντρο, συχνά χάνουμε το δάσος.
Χ.Δ.


Παρουσιάστηκε το branding τόπου «Νεστοχώρια»
Χωρίς μεγάλη συμμετοχή παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης τo branding τόπου «Νεστοχώρια» σε εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Ξάνθης σε μια προσπάθεια τουριστικής ανάδειξης της περιοχής στην λογική της ευρύτερης προβολής των τουριστικών προορισμών γύρω από τον Νέστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και όχι την μεμονωμένη. Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνεται στο διαδίκτυο με προσπάθειες συγκέντρωσης υλικού από όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…