Σχόλια 11/02/16

0
ethniki-sindaxi
Τα σύνορα κλείνουν, η Τουρκία αποκτά δικαιώματα συνιδιοκτήτη στο Αιγαίο, αλλά για την κυβέρνηση το φλέγον ζήτημα είναι οι τηλεοπτικές άδειες…


Όνειρα θερινής νυκτός και εφιάλτες
Κάθε μέρα που περνάει, ακόμη και οι πιο συνειδητοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ χάνουν τις αυταπάτες των μαγικών λύσεων. Παρ’ όλο αυτό η Κυβέρνηση ψάχνει για ημίμετρα αδυνατώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού κατάματα, διότι θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα των ιδεοληψιών της: Τον κρατισμό και την αυταπάτη της διανομής ενός ανύπαρκτου πλούτου.
Έτσι ο λογαριασμός μεταφέρεται στις επόμενες γενιές με την βέβαιη εξαέρωση των συντάξεων των αυριανών απόμαχων της δουλειάς. Δυστυχώς όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι το κύριο πρόβλημα είναι η ανυπαρξία επενδύσεων και η εχθρότητα απέναντι στην επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα, που παράγουν πλούτο και θέσεις απασχόλησης και όχι η εξεύρεση προσωρινών λύσεων για τις συντάξεις και τους μισθούς του Δημοσίου, η επίλυση του ασφαλιστικού θα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός και η μη αντιμετώπιση του προβλήματος, τον εφιάλτη των παιδιών μας.
Γ.Λ.


Υποβάθμιση της Υγείας
Τα νέα αλλά και οι καταγγελίες από τα διάφορα Κέντρα Υγείας του νομού μας αλλά και αυτού του ίδιου του Νοσοκομείου, κάθε ημέρα που περνά είναι στην ημερήσια διάταξη από αρνητικής πλευράς. Μάλιστα τα παραπάνω τα αντιλαμβάνονται καλύτερα, στο πετσί τους όπως λέμε, όσοι έχουν την ατυχία της επίσκεψης σ’ αυτά.
Πρόσφατο και προφανώς όχι τελευταίο «νέο» πως στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων υπάρχει πότε ένας ή δύο το πολύ γιατροί. Ήρωες πέρα για πέρα. Μέχρι τελικής πτώσης. Χάλι μαύρο παντού. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας που με τόση επιτυχία έστησε ο Γιώργος Γεννηματάς, έχει απαξιωθεί. Μάλιστα από αυτούς που διακήρυσσαν ότι θα και θα και θα. Ασκούσαν μόνον κριτική εις βάρος των άλλων υποσχόμενοι τα πάντα.
Και το αποτέλεσμα; Καμία πρόοδος, καμία βελτίωση, χειροτέρευση και υποβάθμιση. Στα λόγια και απέξω, ήταν εύκολα. Στα έργα τίποτε! Κι αυτό το τίποτε βιώνει σήμερα ο κόσμος.
Γ.Δ.


Έτσι τους έμαθαν
«Μακριά από μας και όπου να’ ναι αλλού». Αυτή ήταν η λογική της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ τότε στα διάφορα κινήματα και αντιδράσεις ομάδων και κινημάτων. Τα υποστήριζε όλα και πάντα. Άκριτα. Μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Να όμως που σήμερα τα βρίσκει μπροστά της αυτά. Αντιδρούν και δεν θέλουν τα διάφορα hotspots ή στρατόπεδα ή χώροι φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Τότε «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» προς τους αγρότες. Σήμερα υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα.
Ο λαός λέει το επίκαιρο και σοφό: «Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα». Πάντα βέβαια με το άλλο: «Έσπειρες ανέμους, θερίζεις θύελλες».
Γ.Δ.


Νέα κόμματα
Το ακούσαμε κι αυτό. Ο Μπαλτάκος από τη μια πλευρά, τη δεξιά, και ο Βαρουφάκης (αυτός ο γνωστός όχι κάποιος συνονόματός του) από την άλλη υποτίθεται να κάνουν νέα κόμματα.
Ο Μπαλτάκος εσωτερικού, εν Ελλάδι, και ο Βαρουφάκης ευρωπαϊκού χώρου κι αργότερα πλανητικού!
Ο πρώτος θεωρεί ότι δεξιά της Ν.Δ. χρειάζεται να γίνει κόμμα και ο άλλος ότι πρέπει να μεταλαμπαδεύσει τις τρομερές ιδέες του στην Ευρώπη όλη αρχικά και στον πλανήτη Γη αργότερα.
-Δε μας λένε κι εμάς τι χάπια παίρνουν κι έχουν αυτές τις φοβερές και τρομερές φαντασιώσεις;
Κυρίως ο δεύτερος βέβαια…
Γ.Δ.


Θέατρο παραλόγου
Στη σημερινή σύνθεση της Βουλής υπάρχει βουλευτής ο οποίος ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο (2010) από τη θέση της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ). Ως αντιμνημονιακός όμως, αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και εντάχτηκε στη ΔΗΜΑΡ. Όμως η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, οπότε ο βουλευτής μας ψήφισε και το δεύτερο Μνημόνιο! Ως συνεπής αντιμνημονιακός που ήταν αναγκάστηκε να φύγει και από τη ΔΗΜΑΡ και να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου ψήφισε και το τρίτο Μνημόνιο! Τέλεια. Σήμερα, διαπρύσιος αντιμνημονιακός και πάλι, ατενίζει περήφανα από τα κανάλια τους ψηφοφόρους του.
Αν κάποιος περιοριστεί στη στάση του κ. βουλευτού κάνει λάθος. Αυτή είναι η κυρίαρχη συμπεριφορά της πολιτικής, από τον κ. Σαμαρά έως τον κ. Τσίπρα. Ο λαός, μάλιστα, επιδοκιμάζει στέλνοντας θριαμβευτικώς τον βουλευτή του στη Βουλή, υπό διαφορετικό κάθε φορά πολιτικό μανδύα.
Άρα στην περίπτωσή μας μεγάλες, σημαντικές είναι και οι ευθύνες των ψηφοφόρων. Αυτοί τον έστειλαν τρεις φορές στη βουλή…
Τ.Χ.


Χα, χα
Ιδού τι αναφέρει ο κάθε άλλο παρά αφελής. Διαβάστε:
Προς τον κ. Αρβανίτη, Δημοσιογράφο-Διευθυντή του «Ρ/Σ Κόκκινο.
Διορίσατε τη γυναίκα σας και την κόρη της σε γραφεία υπουργών, τους οποίους θα έπρεπε να ελέγχετε από το ραδιόφωνο. Ευτυχώς που καταγγέλλετε τη διαπλοκή (των άλλων).
Μετά τιμής ο αφελής


Μέτρον άριστον!
Ολοένα και γίνεται φανερό πόσο γραφειοκρατικός και δύσκαμπτος είναι ο νόμος του Καλλικράτη για τους ΟΤΑ. Στην προσπάθεια να επέλθει εξορθολογισμός στις παθογένειες που υπήρξαν και να εξαλειφθούν φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής, και αδιαφάνειας που όντως υπήρξαν στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης έφτασαν στο άλλο άκρο! Φόρτωσαν με τόσους ελέγχους το σύστημα που πραγματικά οι δήμαρχοι είναι σαν να διοικούν το δήμο τους δεμένοι χειροπόδαρα! Είναι γεγονός ότι καθυστερούν ή ακυρώνονται πολλές φορές έργα για κάτι μικρολεπτομέρειες που έκοψε ο Επίτροπος εξαιτίας της προσήλωσής τους στο γράμμα του νόμου!
Δηλαδή καήκαμε με το γάλα φυσάμε τώρα και το γιαούρτι!
Μ.Ξ.


Έντιμος συμβιβασμός…
Απρόθυμοι εμφανίζονται οι αγρότες του μπλόκου του Νέστου σε μια κάθοδο στην Αθήνα. Ούτε λόγος βέβαια με τρακτέρ αλλά ακόμη και με λεωφορείο ή αυτοκίνητα. Σκέφτονται την ταλαιπωρία καθώς θα χρειαστεί να μείνουν δυο τουλάχιστον μέρες, σκέφτονται όμως πρωτίστως τα έξοδα! Κοστίζουν τα μεταφορικά, κοστίζει και η διαμονή, κοστίζουν γενικά οι …αγώνες! Και βέβαια εδώ που έφτασαν δεν μπορούν να κάνουν πίσω παρά να επιδιώξουν έναν ….έντιμο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ξέρει από …τέτοιου είδους συμβιβασμούς (να βαφτίζει δηλαδή έτσι το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε). Αν κρίνουμε δε απ’ τα λόγια του πρωθυπουργού, άφησε περιθώρια για βελτιώσεις στο ασφαλιστικό. Δεν διευκρίνισε ποιες αλλά και οι αγρότες είναι συνετό να βάλουν νερό στο κρασί τους! Δεν έχει νόημα να τραβήξουν κι άλλο το σχοινί. Μέχρι τώρα έχουν την ανοχή της κοινωνίας αλλά αν εξακολουθήσουν θα την έχουν απέναντι και αυτό δεν τους συμφέρει γιατί θα απομονωθούν!
Μ.Ξ.


Αντί για Σουηδία του Νότου, πάμε για… Β. Κορέα
Η χθεσινή ομιλία–διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν μια ομιλία χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, δηλώνοντας αποφασισμένος να υλοποιήσει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί. Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνιστά θεσμική εκτροπή η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, επιτιθέμενος στον Κ. Μητσοτάκη και λέγοντας ότι είναι κρίμα που ξεκίνησε την θητεία του ξεπληρώνοντας γραμμάτια στη διαπλοκή. Σήμερα κατατίθεται και ψηφίζεται η διάταξη που θα ορίζει ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι μόνο τέσσερις. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός: «Η διαπλοκή βιώνει τις τελευταίες ημέρες της εξουσίας της». Σε γκαιμπελική λογική η δήλωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού: «Υπήρχαν κανάλια που διαμόρφωναν συγκεκριμένη πολιτική άποψη και πρέπει να κλείσουν»! Φυσικά ήταν φασιστικό το κλείσιμο της ΕΡΤ για τον τόσο κόσμο που έμενε άνεργος, αλλά οι ‘’συστημικοί’’ ιδιωτικοί σταθμοί δεν έχουν θέση στον τόπο μας, όταν δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Κατά τα άλλα, το αγροτικό έχει κάποιες πιθανότητες αλλαγών μόνο μετά από διάλογο με τους αγρότες, ενώ για το ασφαλιστικό η κυβέρνηση ‘’παλεύει να μην κόψει συντάξεις’’. Η επανάληψη “κόκκινων γραμμών” σε θέματα στα οποία δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να συμφωνήσουν οι εταίροι καθιστά προφανές ότι η επιλογή Τσίπρα είναι να στηθεί και πάλι σκηνικό “ρήξης”, “περήφανης διαπραγμάτευσης”, να κατασκευαστούν εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί και να κερδηθεί χρόνος, ώστε να εδραιωθεί περισσότερο με τις πρακτικές των συνεχών διορισμών και στο τέλος να καταλήξουμε στην γνωστή επιλογή. Εκλογές.
Χ.Δ.


Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ
Προχθές ο ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος, μέσα στη Βουλή, δήλωσε πως η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα. Αν πάει για Μάιο-Ιούνιο ‘’καήκαμε’’, όπως είπε. Την ίδια μέρα ο Ντάισελμπλουμ ενημέρωνε το ολλανδικό κοινοβούλιο πως αν δεν κλείσει το θέμα του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας, δεν κλείνει η αξιολόγηση. Τώρα πλέον δηλώνεται ξεκάθαρα από όλους: για να κλείσει η αξιολόγηση, το Ταμείο πρέπει να είναι εν λειτουργία. Το Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας συμφωνήθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τα χαράματα της 13ης Ιουλίου 2015. Υποτίθεται πως πάνω από τις μισές από τις 17 ώρες διαπραγμάτευσης αφορούσαν το Ταμείο. Στον οργανισμό αυτό θα μεταφερθεί και δεσμευθεί δημόσια περιουσία αξίας 50 δις ευρώ και ο οποίος πρέπει, στη διάρκεια της ζωής του, να αποδώσει 37,5 δις έναντι του χρέους και 12,5 δις για ανάπτυξη. Δέσμευση ψηφισμένη με συναίνεση από την Βουλή. Η δέσμευση προέβλεπε δημιουργία του οργανισμού μέχρι τέλους Οκτωβρίου 2015 και έναρξη λειτουργίας μέχρι τέλους 2015. Μέσα Φεβρουαρίου ήδη και δεν υπάρχει τίποτε. Το υπεραισιόδοξο πλάνο του ψηφισθέντος μνημονίου προέβλεπε δύο μήνες μεταξύ απόφασης για το Ταμείο και λειτουργίας. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, τον Μάιο θα είναι ευτυχές αν λειτουργήσει. Αν ισχύει λοιπόν η δήλωση Τσακαλώτου, «έχουμε καεί». Στην καλύτερη περίπτωση θα ψάχνουμε για πολιτικές διαπραγματεύσεις, για παρατάσεις, έως και έκτακτες χρηματοδοτήσεις μέχρι τον Ιούνιο. Μια ακόμη αγωνιστική διαπραγμάτευση με την ήδη γνωστή κατάληξη.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 18 Μαΐου 2024

Προσοχή στο λάθος Σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε. Αυτό αποτελεί κορύφωση της δημοκρατι…