Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

Πράσα γιαχνί με μανιτάρια και πατάτες

0
prassa-giaxni

-2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

-4 μεγάλα πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε χοντρές ροδέλες

-2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, σε μέτρια κομμάτια

-500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, της αρεσκείας μας

-1 φλιτζ. τσαγιού πολτός ντομάτας από ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας

-2 δαφνόφυλλα

-1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε κόκκους

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια. Κόβουμε στη μέση τα μεγάλα άσπρα μανιτάρια και αφήνουμε ολόκληρα τα μικρότερα. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας, και ρίχνουμε αμέσως λίγο αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι και στη συνέχεια ρίχνουμε νερό μέχρι να καλύψει τα υλικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, να μελώσουν τα υλικά και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…