Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά «Κάρτα Αγρότη» από την Τράπεζα Πειραιώς

«Κάρτα Αγρότη» από την Τράπεζα Πειραιώς

0
karta-agroti

Ξεκίνησε η διάθεσή της τη Δευτέρα

Ενα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που απευθύνεται σε όλους τους αγρότες με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικής τους διαδικασίας εισάγει στην εγχώρια αγορά η Τράπεζα Πειραιώς. Ο λόγος γίνεται για την «Κάρτα Αγρότη», η διάθεση της οποίας ξεκίνησε σε όλα τα καταστήματα του δικτύου του ομίλου. Πρόκειται για μια σύγχρονη πιστωτική κάρτα η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία «chip & pin». Μέσω αυτής οι αγρότες μπορούν να προεξοφλήσουν μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων.

Με τον τρόπο αυτόν η πιστωτική κάρτα μετατρέπεται σε ένα «πορτοφόλι» στο οποίο μπαίνει προκαταβολικά ένα ποσοστό των ενισχύσεων που δικαιούται ο αγρότης την περίοδο που χρειάζεται τα χρήματα για να καλύψει τις παραγωγικές ανάγκες του.

Η «Κάρτα Αγρότη» δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κ.τ.λ. Επίσης μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, να εξοφλήσουν αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, τέλη άρδευσης και κάθε δαπάνη που συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία.

Επιπλέον μειώνουν το κόστος παραγωγής τους επειδή, παρ’ όλο που πληρώνουν με κάρτα, αγοράζουν σε τιμές τοις μετρητοίς. Τέλος, επειδή λαμβάνουν παραστατικά, αυτά τους βοηθούν στην αποτελεσματικότερη κατανόηση της παραγωγικής διαδικασίας και φυσικά μειώνουν το καθαρό εισόδημα που φορολογείται αφού αποδεικνύονται οι δαπάνες τους.

Χρήση σε POS

Η χρήση της κάρτας θα γίνεται μέσω όλων των POS των εξειδικευμένων καταστημάτων που σχετίζονται με την παραγωγική διαδικασία (αγορά εφοδίων, καυσίμων κ.τ.λ.).

Ειδικότερα οι κάτοχοι της κάρτας θα έχουν ένα συγκεκριμένο προκαθορισμένο ποσό το οποίο θα μπορούν:

-Να αναλώνουν σε επιχειρήσεις αγροεφοδίων και καυσίμων.

-Να πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

-Να πληρώνουν το κόστος άρδευσης.

-Να εξοφλούν λογαριασμούς ΔΕΗ που αφορούν κατανάλωση ρεύματος για γεωργική χρήση.

-Να προμηθεύονται τα εργόσημα.

Το όριο της κάθε κάρτας θα προσδιορίζεται ξεχωριστά για τον καθένα με βάση το ποσό των ετήσιων επιδοτήσεων. Θα ανοίγει κάθε χρόνο περίπου στις αρχές Φεβρουαρίου και θα κλείνει με την καταβολή των επιδοτήσεων (τους τελευταίους μήνες του έτους), οπότε και θα εξοφλείται η κάρτα. Η αποπληρωμή της θα γίνεται κατά προτεραιότητα με την καταβολή των ενισχύσεων.

Εξάλλου, εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί εντός της περιόδου χρήσης να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά. Για τη χορήγηση της κάρτας δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση, ενώ δεν απαιτούνται εξασφαλίσεις όπως προσημειώσεις ή υποθήκες, αφού η χρηματοδότηση είναι εγγυημένη από το ποσό της αναμενόμενης επιδότησης.

Επιπλέον, για τους κατόχους «Κάρτας Αγρότη» προσφέρονται ασφαλιστικά προγράμματα σε προνομιακή τιμή από συνεργαζόμενες εταιρείες. H κάρτα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με ειδικές προσφορές εκπτώσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νέα αύξηση στα αγροτικά εισοδήματα λόγω ελαιόλαδου, φρούτων και ζωικών προϊόντων, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Τι αναφέρεται αναλυτικά από την Ελληνική Στατιστική Αρχή Συνεχίστηκε και το Μάρτιο η αύξησ…