-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα (ή μπέϊκιν πάουντερ)
-1/2 φλ. βούτυρο, (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
-2/3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
-2 αυγά
-1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (ή 2 βανιλίνες)
–1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
–1/2 φλ. Nutella
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να έχουν κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοιποιηθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τη σόδα, μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ξηρό μείγμα μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή με ένα κουτάλι για να πάνε παντού. Παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα στο χέρι μας, την πλάθουμε μπαλίτσα και μετά την πιέζουμε στην παλάμη μας να ανοίξει και να γίνει σαν μια στρόγγυλη μικρή πιτούλα. Προσθέτουμε περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού Nutella στο κέντρο. Mε απαλές κινήσεις διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς η Nutella.
Τοποθετούμε τα cookies σε ένα βουτυρωμένο ταψί (ή ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα) και τα ψήνουμε στο φούρνο για 12 -14 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.