Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δύο απουσίες για την Ξάνθη στο γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό

Δύο απουσίες για την Ξάνθη στο γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό

0
skoda-panthrakikos152

Εκτός οι τιμωρημένοι Σολτάνι, Μπαξεβανίδης – χωρίς άλλα προβλήματα η προετοιμασία για το κυριακάτικο ματς

«Αρέσει» στον ΠΑΟΚ ο Πέτρος Ορφανίδης – ψηλά στη λίστα του «δικέφαλου» για τις μεταγραφές του καλοκαιριού

Σε δυνατούς ρυθμούς συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το κυριακάτικο γειτονικό ντέρμπι με τον Πανθρακικό, καθώς η πρωινή προπόνηση της Πέμπτης περιλάμβανε ποικιλία ασκήσεων, ώστε οι παίκτες να βρεθούν στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης και ετοιμότητας ενόψει της αναμέτρησης.

Τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν το πρωί στο προπονητήριο της ομάδας και ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο. Στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν στα γήπεδα του προπονητηρίου όπου ακολούθησε η προθέρμανση με ασκήσεις νευρομυϊκού συντονισμού. Το κύριο μέρος της προπόνησης περιλάμβανε τακτική με τους παίκτες να χωρίζονται σε υπο-ομάδες και να δουλεύουν σε τομείς της αμυντικής λειτουργίας, της επιθετικής ανάπτυξης και στα τελειώματα φάσεων. Έτσι μετά από 2,5 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η προπόνηση, με τους παίκτες να ανταποκρίνονται θετικά, χωρίς να προκύψει κάποιο νέο πρόβλημα.

Έτσι εκτός από τους τιμωρημένους λόγω καρτών Καρίμ Σολτάνι και Δήμου Μπαξεβανίδη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, ώστε να επιλέξει ανάμεσα στους πιο «ετοιμοπόλεμους» για την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Ο Μήτσιος (Ηπείρου) διαιτητής στο «Ελ Θράκικο»

Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος της ΕΠΣ Ηπείρου ορίστηκε ρέφερι της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Πανθρακικό, όπως ανακοινώθηκε από τους χθεσινούς ορισμούς της ΚΕΔ/ΕΠΟ για την 23η αγωνιστική.

Βοηθοί του Ηπειρώτη ρέφερι ορίστηκαν οι Γεωργιάδης (1ος – ΕΠΣ Κοζάνης) και Καραϊσαρίδης (2ος – ΕΠΣ Πιεριάς), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας).

«Αρέσει» στον ΠΑΟΚ ο Ορφανίδης

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να ολοκληρώθηκε, αλλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν σταματούν να κοιτάζουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών για το εγγύς μέλλον. Μάλιστα σύμφωνα με τα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, μία περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει και είναι ήδη ψηλά στη λίστα της ομάδας είναι ο Πέτρος Ορφανίδης. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός της Ξάνθης έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις στο φετινό πρωτάθλημα, όπου μετρά ήδη δέκα εμφανίσεις και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έχουν παρακολουθήσει τον παίκτη και από την Εθνική Νέων, με την οποία έχει πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές. Ο Ορφανίδης αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ξάνθης, στις οποίες εντάχθηκε το 2011, μαζί με τον αδερφό του και κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο, Λάζαρο Ορφανίδη. Ο ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται το προσεχές καλοκαίρι ή και νωρίτερα να κινηθεί για τον εξελίξιμο άσο. Άλλωστε είναι σαφές πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να επενδύσει σε νεαρούς Έλληνες παίκτες, ενώ στην ξανθιώτικη ομάδα, αν και όπως συνηθίζεται δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις ή τοποθετήσεις σε τέτοια ζητήματα, είναι «ανοιχτή» σε προτάσεις για την πώληση του παίκτη, εφ’ όσον βέβαια προκύψει ικανοποιητική πρόταση στο οικονομικό, ενώ δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η διοίκηση της Ξάνθης θα ζητήσει και ποσοστό μεταπώλησης σε ενδεχομένη μεταγραφή του νεαρού άσου.

SUPER LEAGUE

23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής (NS3)

Διαιτητής: Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας)

17.15: Αστέρας Τρίπ. – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

Διαιτητής: Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)

19.30: Ηρακλής – Α.Ε.Κ. (NS1)

Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθ. (NS2)

Διαιτητής: Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

17.15: Skoda Ξάνθη – Πανθρακικός (NS2)

Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)

17.15: Πλατανιάς – Παναιτωλικός (NS4)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

19.30: Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (NS1)

Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: Βέροια – Πανιώνιος (NS1)

Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 61

2. Α.Ε.Κ. 45

3. Παναθηναϊκός 41

4. Πανιώνιος 35

5. Π.Α.Ο.Κ. 34

6. Αστέρας Τρίπ. 32

7. Παναιτωλικός 29

8. Ηρακλής 29

9. Πλατανιάς 27

10. Skoda Ξάνθη 26

11. Λεβαδειακός 25

12. ΠΑΣ Γιάννινα 24

13. Ατρόμητος Αθ. 24

14. Βέροια 23

15. Πανθρακικός 14

16. ΑΕΛ Καλλονής 11

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …