Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Οσομπούκο χειμωνιάτικο, με κρασί και θυμάρι

Οσομπούκο χειμωνιάτικο, με κρασί και θυμάρι

0
osompouko-pilafi

-6 φέτες μοσχαρίσιο οσομπούκο, περίπου 300 – 400 γρ. η καθεμία

-2 μέτρια κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ

-2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες

-2 καρότα, σε μέτριες φέτες

-6 – 7 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι

-350 ml λευκό, ξηρό κρασί (προτιμότερο Chardonnay)

-700 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή νερό

-2 δάφνες

-100 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, 6 – 8 κόκκοι πιπεριού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Στεγνώνουμε τις φέτες του κρέατος πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Τις αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα (ιδανικά πυρίμαχη, που να μπαίνει και στο φούρνο) ή μια γάστρα (που να κάνει και για το μάτι της κουζίνας) ή μια απλή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε 3 από τις φέτες του κρέατος για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να ροδίσουν καλά. Βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα.

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο κρέας, το οποίο επίσης βγάζουμε στην πιατέλα. Δεν σοτάρουμε τις φέτες όλες μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του σκεύους από τη μεγάλη ποσότητα και το κρέας δεν θα σοταριστεί σωστά.

Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο λάδι που έχει μείνει σε μέτρια φωτιά για περίπου 7 – 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κρέας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις δάφνες, το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και, μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και φουρνίζουμε. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Αν δεν έχει δέσει όσο θέλουμε, βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε (αν θέλουμε, για να δέσει ακόμη καλύτερα η σάλτσα, λιώνουμε μερικά κομμάτια κρεμμυδιού και καρότου). Σερβίρουμε το κρέας με το πιλάφι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…