Σχόλια 15/01/15

0
Το πρώτο βραβείο του Χάρβαρντ πήρε ο Τσίπρας για τη χειρότερη διαπραγμάτευση του 2015. Αυτά συμβαίνουν όταν έχεις «σπουδάσει» την πολιτική στις καταλήψεις…


Της Άρτας το γεφύρι
Η όλη ιστορία με το κάμπινγκ Μυρωδάτου εκεί παραπέμπει πλέον με τη μη λύση και αξιοποίηση. Προφανώς θα χρειαστεί η θυσία κάποιου ή κάποιας (κατά τη γνωστή ιστορία) για να βγει από το αδιέξοδο η όλη υπόθεση.
Μεταξύ μας η υπόθεση στράβωσε εδώ και καιρό. Θέλησε ο δήμος να αξιοποιήσει την συγκεκριμένη περιουσία του η οποία όμως είχε κενά και ελλείψεις. Αυτό από τη μια πλευρά. Από την άλλη η γραφειοκρατία καθυστερεί και βάζει εμπόδια αντί να τελειώνει γρήγορα τις υποθέσεις.
-Γνωστά και συνηθισμένα εν Ελλάδι πράγματα, δυστυχώς.
Γ.Δ.


Τραγικό
Τραγική είδηση αυτή της αυτοκτονίας του 57χρονου αστυνομικού από την Κομοτηνή στο λιμάνι Φαναρίου. Και την κάνει τραγικότερη ότι αυτή προήλθε από τα οικονομικά προβλήματα που «έπνιξαν» τον οικογενειάρχη. Δεν άντεξε κι έδωσε τέλος στη ζωή του. Τραγικό όντως από κάθε άποψη.
-Θυμάστε πριν χρόνια που κάποιοι μιλούσαν τότε ότι έφταιγε η κυβέρνηση για τις όποιες αυτοκτονίες; Σήμερα δεν βγάζουν μιλιά, κάνουν πως δεν μαθαίνουν τα δυσάρεστα νέα και σφυρίζουν αδιάφορα. Η πραγματικότητα όμως είναι εδώ…
Γ.Δ.


Αγροτικό
Όλες οι πιθανότητες είναι ανοιχτές ως προς τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στον αγροτικό χώρο τις ημέρες που έρχονται. Ο κόσμος της αγροτιάς είναι βουβός μεν, αγανακτισμένος δε. Γι’αυτό κάθε αντίδραση είναι πιθανή και μη προβλέψιμη. Αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται στο «αμήν» και πλέον η μοίρα τους παίζεται και πως θα το δεχτούν αυτό είναι στα δικά τους χέρια.
-Εν αναμονή
Γ.Δ.


Μεγάλη ημέρα
Η είδηση μας ενημερώνει ότι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) σχεδιάζει την επέκταση του φυσικού αερίου στην περιφέρειά μας, με ορίζοντα το 2018. Μεταξύ μας το 2018 είναι πολύ κοντά και αισιοδοξούμε να το δούμε, να το χειροκροτήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε.
Προσωπικά η εκτίμησή μας είναι πως ό,τι αφορά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη, θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να υλοποιηθεί το σχέδιο. Κι αυτό διότι είναι πεπεισμένος χρόνια τώρα πως το φυσικό αέριο είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της οικονομίας της Περιφέρειάς μας.
Εν αναμονή λοιπόν για την μεγάλη εκείνη ημέρα.
Γ.Δ.


Πολλά ρυάκια φτιάχνουν το ποτάμι
Όποια κίνηση προσθέτει υπεραξία στον τομέα του Τουρισμού του νομού μας, είναι καλοδεχούμενη. Από φορείς του Τουρισμού αλλά και την ίδια την κοινωνία.
Έτσι, η προσπάθεια του δήμου Ξάνθης ν’ ανοίξει τον τομέα του Περιπατητικού Τουρισμού μας βρίσκει όχι μόνο σύμφωνους αλλά και αλληλέγγυους για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Μάλιστα η επιτυχία της όλης πρωτοβουλίας εγγυάται αυτή η ίδια συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, του ΕΟΣ Ξάνθης και του Νίκου Γερμαντζίδη.
Κάθε «μονοπάτι» που ανοίγεται στον τουρισμό του νομού, είναι ένα σημαντικό συν για την Ξάνθη ολόκληρη, τους κατοίκους, το νομό. Ας το αντιληφθούν κάποιοι: Τα ρυάκια φτιάχνουν τα ποτάμια. Ρυάκι το ρυάκι θα φτιαχτεί ο τουρισμός στην Ξάνθη.
Γ.Δ.


Λίμνη Βιστονίδα
Χωριστήκαμε σαν περιοχή σε Βατοπεδινούς και μη. Ζήσαμε δίκες επί δικών, διαβάσαμε, ακούσαμε (και γράψαμε) πάρα πολλά. Εκδοχές διάφορες, λόγια πολλά, υπερβολές, ιστορίες διάφορες, σενάρια ακόμη περισσότερα και μία κυβέρνηση (Καραμανλή) να ζει την απαξίωση εξαιτίας της υπόθεσης που πήρε το όνομά της από τη λίμνη Βιστονίδα.
Χρόνια αρκετά κράτησε η δικαστική αντιπαράθεση. Η οποία θα συνεχιστεί σε πλέον ανώτερο επίπεδο μετά την προσφυγή της Μονής στην απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θράκης.
Ιστορία θρίλερ που μπορούσε να γίνει ταινία ή να γραφεί βιβλίο.
Προς το παρόν, υπάρχει μία απόφαση-σταθμός υπέρ του Δημοσίου στο οποίο και αναγνωρίζει την πλήρη κυριότητα των παραλίμνιων εκτάσεων συνολικά 27.000 στρεμμάτων.
Η συνέχεια και το τέλος προσεχώς λοιπόν για να κλείσει οριστικά το θέμα που ταλάνισε τη χώρα ολόκληρη, καθιστώντας τη λίμνη Βιστονίδα πανελλήνια γνωστή.
Γ.Δ.


Αξιολόγηση ποτέ! Δίδακτρα ίσως…
Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν οι της κυβέρνησης. Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, απαγόρευσε την αξιολόγηση εκπαιδευτικών σε… ιδιωτικό σχολείο. Στην σύγχρονη ΕΣΣΔ (Ελληνική Συριζαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία) που πασχίζει να εγκαθιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει κεντρικός έλεγχος σε όλα. Δεν γίνεται κύριε να αποφασίζεις εσύ και να φέρνεις εξωτερικό αξιολογητή για τους εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού σου σχολείου. Εμείς θα σου στέλνουμε σχολικούς συμβούλους, δικά μας παιδιά, άσχετα αν εσύ επιλέγεις και πληρώνεις τους εκπαιδευτικούς σου. Το σχολείο κατήγγειλε βέβαια και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, αφού θεωρεί ότι η αξιολόγηση γίνεται ως πρόσχημα τυχόν απολύσεων που θα ακολουθήσουν. Λες και οι εκπαιδευτικοί ενός ιδιωτικού σχολείου είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ορκισμένοι εχθροί της ιδιωτικότητας στην εκπαίδευση οι περισσότεροι της κυβέρνησης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να αναβαθμίσουν το δημόσιο σχολείο. Και μακάρι να το πετύχαιναν. Αλλά πλέον ακόμη και αυτό που θεωρούσαμε δεδομένο, την δωρεάν εκπαίδευση, δηλαδή, πιθανώς θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Δύσκολα θα περάσει κάτι τέτοιο, αλλά η πρόταση έπεσε από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, που προτείνει την επιβολή διδάκτρων στα σχολεία (κατά μέσο όρο 600 ευρώ ανά μαθητή το έτος). Για να ενισχυθούν οικονομικά οι εκπαιδευτικοί, να βελτιωθούν οι παροχές του συστήματος και να απορροφηθεί η ανάγκη για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη των μαθητών. Άρα; Και οικονομία θα μας κάνουν, και οι καθηγητές θα παίρνουν bonus και τα φροντιστήρια θα κλείσουν, να μην έχουν να γκρινιάζουν για την αύξηση του ΦΠΑ.
Χ.Δ.


Διδάσκουν για την Ελλάδα και στο Χάρβαρντ
Εντάξει, δεν μας διδάσκουν ως πρότυπο, αλλά ως παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά το πρώτο βήμα έγινε. Έχουμε περάσει στο πάνθεο των διαπραγματευτών. Δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν πέρυσι ότι η διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια. Η κορυφαία Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ δίνει κάθε χρόνο στην δημοσιότητα μία λίστα των 10 χειρότερων τακτικών διαπραγμάτευσης για την χρονιά που πέρασε. Την πρώτη θέση στην λίστα μας εξασφάλισαν οι χειρισμοί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την διαπραγμάτευση του περσινού καλοκαιριού με τους δανειστές.
Όπως αναφέρεται στην σχετική παράγραφο, που τιτλοφορείται «Επικίνδυνα παιχνίδια με τους ευεργέτες», ο Αλέξης Τσίπρας, προσεγγίζοντας τους ξένους δανειστές, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα, εμφανίστηκε υπερβολικά επιθετικός, κάτι που προφανώς δεν έγινε αποδεκτό από την άλλη πλευρά. Επειδή ήταν δυσαρεστημένος με τους όρους της συμφωνίας που βρισκόταν την δεδομένη στιγμή στο τραπέζι, ο κ. Τσίπρας την έθεσε σε δημοψήφισμα. Όταν οι Έλληνες την απέρριψαν, η ελληνική οικονομία κατακρημνίστηκε ακόμα περισσότερο και ο κ. Τσίπρας με την ομάδα του αναγκάστηκαν να συνάψουν μία ακόμα δυσμενέστερη συμφωνία με την Ευρώπη. Ποιο είναι το μάθημα από όλη αυτή την υπόθεση, αναρωτιόνται οι συντάκτες της λίστας, για να απαντήσουν: «Ένας συγκαταβατικός τόνος θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στα επικίνδυνα παιχνίδια και στις μπλόφες, όταν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις». Όπως σημείωσε αστειευόμενος και ένας φίλος: «Έχουμε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που πρώτευσαν στο Χάρβαρντ».
Χ.Δ.


Για το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη
Σάμπως να ξέρει τι λέει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή θα δούμε πολλούς να πλευρίζουν τον Μητσοτάκη. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει… Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με Φώφη Γεννηματά και Θανάση Θεοχαρόπουλο μπορεί να έχει την σφραγίδα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αλλά στην πράξη δεν έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των στελεχών του στα όργανα. Σε πολλές νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ μηδέ εξαιρουμένης και της δικής μας δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα την παρουσία ή πολύ περισσότερο τις παρεμβάσεις του έτερου ήμισυ που βρίσκεται εκεί με το …Σύμφωνο Συμπαράταξης! Οπότε μάλλον πρέπει να γίνουν το συντομότερο εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και να αναδιοργανωθούν οι οργανωτικές επιτροπές σε νέα βάση και με νέα στελέχη. Αυτά βέβαια θεωρητικά γιατί στην πράξη πόσοι είναι αυτοί που θα μπουν στην διαδικασία να είναι υποψήφιοι και να τους τρέχουν στα δικαστήρια για χρέη ή για να πληρώνουν τις πρώην γραμματείς; Βλέπετε αυτοί που έμειναν είναι οι τελευταίοι των μοϊκανών κι αν φύγουν κι αυτοί θα κλείσουν και την πόρτα! Είναι γνωστό ότι ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει . Έχει χάσει την ταυτότητά του και την πολιτικό του στίγμα και τον χώρο του στο πολιτικό σκηνικό. Ένα μέρος είναι ΚΙΔΗΣΟ και το άλλο στον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτή είναι η αλήθεια! Οι μεταλλάξεις και η προσπάθεια ανασύστασης της κεντροαριστεράς δεν προχωράει γιατί δεν υπάρχει ζωτικός πολιτικός χώρος.
Μ.Ξ.


Καρόδρομος η Μ. Ρέματος στο κέντρο της πόλης!
Το γράψαμε πολλές φορές κάναμε ρεπορτάζ με τις κακοτεχνίες των πεζοδρομίων της οδού Σαρανταπόρου και άλλων οδών αλλά ο δήμος κωφεύει… Θα το ξαναγράψουμε άλλη μια φορά… Το οδόστρωμα της οδού Μ. Ρέματος είναι πραγματικά για τα μπάζα. Είναι φαγωμένο σε σημείο που φαίνονται οι παλιοί κυβόλιθοι, έχει λακκούβες και πέρα από ότι είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνο είναι και μια εικόνα ντροπής μέσα στο κέντρο της πόλης. Και καλά θα μας πει ο δήμαρχος ότι η ανάπλαση όλης της ευρύτερης περιοχής θα γίνει όταν ενταχθεί η έτοιμη μελέτη στο νέο ΣΕΣ αλλά αυτό μπορεί να γίνει και σε δύο χρόνια. Μέχρι τότε έτσι θα είναι το οδόστρωμα; Ας το εντάξουν στις ασφαλτοστρώσεις που κάνει κατά καιρούς η τεχνική υπηρεσία.
Είναι ντροπή ένας καρόδρομος μέσα στο κέντρο της πόλης!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…