Αρχική ΓΝΩΜΕΣ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

0

Με δισταγμό ομολογουμένως καθώς και σεμνότητα –καθ’ ότι δεν είμαι ειδικός – θ’ αποτολμήσω δυο λόγια, δυο σκέψεις αναφορικά με τον τουρισμό. Σκέψεις που επίμονα επιζητούν απόδραση.

Η ανάπτυξη του τουρισμού στη Χώρα μας, στα πρώτα του εκείνα βήματα, πριν αρκετές δηλαδή δεκαετίες, αντιμετώπισε ανελέητο πόλεμο από μερίδα ανεγκέφαλων Ελλήνων που δεν τον ήθελαν καθ’ ότι θα γινόμασταν – κατ’ αυτούς – γκαρσόνια των Ευρωπαίων.

Εν πάση περιπτώσει ο τουρισμός, ήρθε, εδραιώθηκε, γιγαντώνεται και προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία. (Ευτυχώς που υπάρχει και αυτός.)

Οι αρχαιότητές μας, ο ήλιος, οι ακρογιαλιές, το φυσικό περιβάλλον, ο απελευθερωμένος τρόπος διασκέδασης κ.λ.π. κ.λ.π. συμβάλουν ως γνωστό στην προσέλκυση και ανάπτυξή του.

Πύλη εισόδου του Χριστιανισμού στην Ευρώπη υπήρξε η Χώρα μας και συγκεκριμένα οι αρχαίοι Φίλιπποι στο Ν. Καβάλας όπου βαπτίσθηκε ο πρώτος Χριστιανός στην Ευρώπη, ήτοι η Λυδία. Πρόκειται αναμφίβολα για μέγιστο γεγονός που πολλοί τουρίστες ίσως ενδιαφέρονταν να το γνωρίσουν προσελκυόμενοι καταλλήλως.

Ωστόσο υπάρχει κάτι πιο συγκλονιστικό που αφορά την ανάδειξη των σπουδαιότερων ανθρώπων παγκοσμίως.

Το αξιόπιστο τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης – ΜΙΤ σ’ έρευνά του (βλ. Εμπρός 20-3-2014) για την διαπίστωση των διασημότερων ανθρώπων όλων των εποχών (από το 4000 π.Χ έως το 2010 μ.Χ) συνέταξε σχετική λίστα. Διασημότερη λοιπόν προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας αναδείχθηκε ο Αριστοτέλης και επί πλέον στη λίστα τούτη, στους δέκα πρώτους διασημότερους ανθρώπους, οι έξη είναι από την Ελλάδα. (Αριστοτέλης 1ος, Πλάτων 2ος, Σωκράτης 4ος, Μέγας Αλέξανδρος 5ος, Όμηρος 9ος, Πυθαγόρας 10ος ).

Ελάτε λοιπόν Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, ελάτε, Κινέζοι, Γιαπωνέζοι, Αμερικάνοι… ελάτε να πατήσετε σε τούτη τη γη, ν’ αφουγκραστείτε τα οράματα των σπουδαίων αυτών ανθρώπων, ν’ αναβαπτισθείτε. Ελάτε.

Ουφ! Τ’ άπα και ξαλάφρωσα.

Υ.Γ. Σας λέει τίποτα αγαπητοί μου τ’ ότι το ΜΙΤ επιβεβαιώνει και την Ελληνικότητα του Μεγάλου Αλέξανδρου;

Ξάνθη 18-1-2016

Ιωάννης Γκεβρέκης

Επίτιμος Δασάρχης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ιωάννης Γκεβρέκης
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η φιλανθρωπία δεν έλυσε ποτέ κανένα δομικό κοινωνικό πρόβλημα

Την Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως ο «Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης» θα χρηματοδοτή…