300 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια (λευκά, πλευρώτους), ψιλοκομμένα
600 γρ. πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
150 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πανάρισμα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
1 ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
Για το τηγάνισμα
1 ½ φλιτζάνι σπορέλαιο
Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Όταν αρχίσουν και μαλακώνουν τους προσθέτουμε αλάτι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-6 λεπτά ακόμη. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο λίγο αλατοπίπερο και τις πολτοποιούμε. Σε τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε στο τέλος και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τον πουρέ πατάτας, προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε. Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Περνάμε τα μπαλάκια πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και μετά από τη φρυγανιά. Τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.