Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ξανθιώτης αθλητής της χρονιάς 2015: Μανώλης Μπέρτος

Ξανθιώτης αθλητής της χρονιάς 2015: Μανώλης Μπέρτος

0
mpertos-moiraios

Μία «ονειρική» χρονιά ήταν το 2015 για τον Ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Μανώλη Μπέρτο, ο οποίος μετά από μία εντυπωσιακή σεζόν (2014-2015) που το τέλος της τον βρήκε τον Μάιο του 2015 στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τη Skoda Ξάνθη, κατάφερε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, υπογράφοντας τον περασμένο Αύγουστο τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 120.000 Ευρώ με τους «ερυθρόλευκους». Ο 26χρονος πλάγιος μπακ παρέμεινε ως δανεικός στην ξανθιώτικη ομάδα και, μόλις προκύψει αποχώρηση στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, πιθανότατα θα «κατηφορίσει» προς τον Πειραιά ώστε να ενσωματωθεί στη νέα του ομάδα. Εξάλλου και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν (2015-2016) είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες με σημαντική προσφορά κι έτσι κέρδισε από το «Ε» τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς! Ο Μπέρτος είναι γέννημα-θρέμμα Ξανθιώτης και αγωνίζεται επαγγελματικά στην Ξάνθη από τη σεζόν 2007-8 έχοντας καταγράψει 115 συμμετοχές. Μάλιστα πριν λίγο καιρό υπήρξαν πληροφορίες ότι επρόκειτο να κληθεί στην Εθνική Ομάδα, κάτι που είναι πιθανό να γίνει σε κάποιες από τις επόμενες κλήσεις του Ομοσπονδιακού συγκροτήματος, εφ’ όσον ο ίδιος συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλούς ρυθμούς.

UP

Στα… πάνω του ήταν το τρέξιμο και οι αγώνες που έγιναν στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή μέσα στο 2015, με διάφορους αγώνες τρεξίματος πόλης, βουνού ή και… παραθαλάσσιους να προσελκύουν χιλιάδες δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό!

«Xanthi Old City Trail», με τη διαδρομή να κινείται στα σοκάκια και στενάκια της Παλιάς Πόλης, «Xanthi Mountain Run», όπου οι δρομείς έτρεξαν στα μονοπάτια στα βουνά περιμετρικά της πόλης, «Avgo Vertical Challenge» όπου αντίστοιχα οι δρομείς έτρεξαν ως τις κορυφές «Αυγό» (Στ. Τσακίρης) και «Τσαλ» (Αχλαδόβουνο), ήταν οι αγώνες που έγιναν στο πρώτο μισό του έτους. Ακολούθησαν κι άλλοι αγώνες δρόμου όπως ο «Waverunning 2015» με την παραθαλάσσια διαδρομή Αρχαία Άβδηρα – Camping Κεραμωτής, ο υπερ-μαραθώνιος βουνού «Rodopi Ultra Trail» και ο «2ος Δημοκρίτειος Ημι-μαραθώνιος». Οι συμμετοχές που κατέγραψαν οι παραπάνω διοργανώσεις συνολικά ήταν αρκετές… χιλιάδες με τους δρομείς μάλιστα να προέρχονται όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και από το εξωτερικό, με τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους να προσφέρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μία οικονομική «ανάσα» στην αγορά (ξενοδοχεία, εστιατόρια/ταβέρνες, καφέ, καταστήματα κ.λ.π) αλλά και μίας πρώτης τάξεως διαφήμιση για την πόλη μας. Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι μέσα σε μία δύσκολη από πολλές απόψεις χρονιά, υπήρξαν – και υπάρχουν – άτομα με μεράκι, όρεξη και διάθεση για να βοηθήσουν (με τη σημαντική συμπαράσταση εκατοντάδων εθελοντών) με τις ιδέες τους και την εμπειρία τους από ανάλογους αγώνες προσφέροντας όχι μόνο στον εαυτό τους τα οφέλη της άθλησης, αλλά και σε όλους όσους εμπλέκονται στις διοργανώσεις με διάφορους τρόπους.

DOWN

Δυστυχώς για ακόμη μία χρονιά δεν είδαμε… νερό, στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, τουλάχιστον σε σταθερή βάση. Οι σπασμωδικές προσπάθειες που γίνονται από τους αρμόδιους ώστε να ανοίγει για λίγους μήνες το… καλοκαίρι (όταν ο κόσμος επισκέπτεται τις θάλασσες) και το υπόλοιπο διάστημα να παραμένει κλειστό δεν δείχνουν σημάδια προόδου, σε ένα ζήτημα που προέκυψε εδώ και περίπου πέντε χρόνια και ακόμη δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό προς τη θετική κατεύθυνση (πέρα από τυπικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες). Ακόμη κι αν σε αυτό το διάστημα έως και σήμερα πέρασαν από τον δημαρχιακό θώκο δύο Δήμαρχοι με τις παρατάξεις τους (και οι ανάλογες αντιπολιτευτικές παρατάξεις) με το πρόβλημα να παραμένει άλυτο. Την ίδια στιγμή η κολύμβηση στην Ξάνθη έχει σχεδόν εξαφανιστεί με τον αριθμό κολυμβητών/κολυμβητριών να έχει μειωθεί δραματικά, παρά τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης και οι γονείς των αθλητών που πηγαινοέρχονται καθημερινά με δικά τους έξοδα στο κολυμβητήριο της Καβάλας για προπονήσεις και – μέσα σε αυτές τις αντιξοότητες – τα ¨δελφινάκια¨ του Κ.Ο.Ξ. καταφέρνουν να σημειώνουν επιτυχίες. Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος 2016 θα φέρει και μία οριστική λύση ώστε να καταφέρει επιτέλους η Ξάνθη, η όμορφη πόλη των 60.000 και πλέον κατοίκων, να έχει ένα κολυμβητήριο σε μόνιμη λειτουργία ώστε να προπονούνται οι κολυμβητές και να αθλούνται οι πολίτες.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά την 18η αγωνιστική

Χωρίς αγώνα το τρίποντο για τον Άρη Αβάτου Νίκη χωρίς αγώνα για τον Άρη Αβάτου είχε στο πρ…