Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ελεύθερος από Αστέρα – έρχεται Ξάνθη ο επιθετικός Βασίλης Σκούρτης

Ελεύθερος από Αστέρα – έρχεται Ξάνθη ο επιθετικός Βασίλης Σκούρτης

0
skourtis-v

Λιγοστεύουν τα προβλήματα ενόψει ΠΑΟΚ – Επέστρεψαν στις προπονήσεις Μπαξεβανίδης και Κρίστοφερ

Παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου 2016 για την Κάρτα Φιλάθλου!

Τέλος έλαβε χθες η συνεργασία του Βασίλη Σκούρτη (Βασίλ Σκούρταϊ) με τον Αστέρα Τρίπολης με τον 23χρονο αλβανικής καταγωγής επιθετικό να οδεύει στη συνέχεια προς την Ξάνθη, καθώς ήδη τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε προσωρινή συμφωνία, η οποία αναμένεται να επισημοποιηθεί μετά τη λύση του συμβολαίου του με τους Αρκάδες.

Ο Σκούρτης αποκτήθηκε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν από τον Αστέρα και στο διάστημα της εξάμηνης παραμονής του στην ομάδα της Τρίπολης έπαιξε σε 5 παιχνίδια πρωταθλήματος όπου σημείωσε ένα γκολ (στο 1-1 με αντίπαλο την Ξάνθη!) και 3 ματς κυπέλλου όπου σημείωσε δύο γκολ.

«Ψημένος» αν και 23 ετών

Ο Βασίλης Σκούρτης (Βασίλ Σκούρταϊ) γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1992 στα Χανιά και ξεκινώντας την ποδοσφαιρική του καριέρα κυνήγησε το όνειρο του στην Ολλανδία, έφτασε ένα βήμα από την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αναζήτησε τη τύχη του στη ιστορική Λάτσιο, πέρασε από Πανιώνιο, Θρασύβουλο, Πλατανιά κ.α., ενώ πλέον μετά την αποδέσμευση του από τον Αστέρα ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα με τη φανέλα της Skoda Ξάνθη.

Ο αλβανικής καταγωγής ποδοσφαιριστής από τα Χανιά πήγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, όπου όμως δεν κατάφερε να προωθηθεί στην επαγγελματική ομάδα με αποτέλεσμα να ταξιδέψει στην Ολλανδία για να δοκιμαστεί από τους Νέους του Άγιαξ κι έπειτα στην Ιταλία για δοκιμές με τη Λάτσιο, χωρίς όμως να καταφέρει να πάρει την πολυπόθητη μεταγραφή στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Ελλάδα όπου σε επαγγελματικό επίπεδο φόρεσε πρώτα τη φανέλα του Πανιωνίου τη σεζόν 2010-2011, στο δεύτερο μισό της οποίας συνέχισε με το Θρασύβουλο. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στον Πλατανιά, πριν μετακομίσει στην Πορτογαλία για λογαριασμό των Βιλαβερντένσε και Τοντέλα διαδοχικά. Η εκκίνηση της σεζόν 2013-2014 τον βρήκε στην Ολλανδία και τη Ρόντα, ενώ στο δεύτερο μισό της περυσινής χρονιάς αγωνίστηκε με τη Νίκη Βόλου κι έπειτα πήρε μεταγραφή για τον Αστέρα όπου όμως δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν θα ανηφορίσει προς την Ξάνθη για να υπογράψει – εκτός απροόπτου – συμβόλαιο με τη Skoda και να ενσωματωθεί άμεσα στις προπονήσεις ώστε να είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, την ερχόμενη Κυριακή στα Πηγάδια.

Δύο επέστρεψαν – δύο συνεχίζουν με ατομικό

Μέσα σε ευχάριστο κλίμα συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (03/01/2016) στις 17:15. Στην χθεσινή προπόνηση τις ευχές δέχθηκε ο αρχηγός της Skoda Ξάνθη Κώστας Φλίσκας που είχε τα γενέθλιά του κλείνοντας τα 35 (γεν. 29/12/1980), όπως και ο βοηθός προπονητή τερματοφυλάκων, Γιώργος Μαλαδένης. Οι δυο τους μετά το τέλος των ασκήσεων κέρασαν συμπαίκτες, προπονητικό επιτελείο και το προσωπικό της ομάδας, ενώ νωρίτερα το πρόγραμμα προπόνησης περιλάμβανε αρκετό τρέξιμο με ασκήσεις τακτικής στο μεγαλύτερο μέρος του.

Θετικά ήταν τα χθεσινά νέα και από τους ποδοσφαιριστές που ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα ατομικά προγράμματα καθώς οι Κρίστοφερ και Μπεξαβανίδης ακολούθησαν κανονικά τις χθεσινές ασκήσεις και πλέον βρίσκονται στη διάθεση του Λουτσέσκου για τον κυριακάτικο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα εκτός παρέμειναν οι Παπαστεριανός και Δεμένικος, που δύσκολα θα προλάβουν το κυριακάτικο ματς.

Παράταση μέχρι την 1η Μαρτίου 2016 για την Κάρτα Φιλάθλου

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου παίρνει δίμηνη παράταση και θα ξεκινήσει από 1η Μαρτίου 2016 και όχι από την 1η Γενάρη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Εκδόθηκε σήμερα στο ΦΕΚ (2868Β/29-12-2015) η απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή για την παράταση του χρόνου εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία μετά τη γνωμοδότηση της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, που έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο που αφορά τα εισηγητικά υπομνήματά του, και βάσει της οποίας απαιτείται επιπλέον ένα μικρό χρονικό διάστημα για να γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές τροποποιήσεις εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2016.»

SUPER LEAGUE

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Αστέρας Τρ. – Πανθρακικός (NS3)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια (NS1)

19.30: Ηρακλής – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Πλατανιάς – Α.Ε.Κ. (NS2)

17.15: Skoda Ξάνθη – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

17.15: Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (NS4)

19.30: Πανιώνιος – Ολυμπιακός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 42

2. Παναθηναϊκός 28*

3. Α.Ε.Κ. 28

4. Π.Α.Ο.Κ. 26

5. Πανιώνιος 23

6. Λεβαδειακός 22

7. Αστέρας Τρ. 21

8. ΠΑΣ Γιάννινα 18

9. Ηρακλής 18

10. Βέροια 18

11. Πλατανιάς 18

12. Skoda Ξάνθη 17

13. Παναιτωλικός 16

14. Ατρόμητος Αθ. 16

15. Πανθρακικός 11

16. ΑΕΛ Καλλονής 7

* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …