-1 κιλό μοσχάρι κομμένο μπουκιές
-1 κρεμμύδι ξερό
-1 pummaro
-αλάτι, πιπέρι
-2 φύλλα δάφνης
-6-7 κόκκους μπαχάρι
-2 ξυνόμηλα
-1/2 κιλό κάστανα βρασμένα & καθαρισμένα
-Λάδι
-1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
-1/4 ποτήρι του κρασιού ξύδι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι. Κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Αφήνουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα και κατόπιν ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται (ανάλογα αν είναι απλή κατσαρόλα ή χύτρα ταχύτητας). Βράζουμε τόσο ώστε το κρέας να είναι έτοιμο. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και τα κάστανα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμα (όχι πολύ ώρα για να μη λιώσουν τελείως τα μήλα) και είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με πιλάφι ή πατάτες τηγανητές αλλά αν σας αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις ταιριάζει τέλεια με πουρέ γλυκοπατάτας.