Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μην «πυροβολείτε» άλλο την μικρομεσαία επιχείρηση

Μην «πυροβολείτε» άλλο την μικρομεσαία επιχείρηση

0
louketa 001-empros

Υπό κατάρρευση το επιχειρείν στην χώρα μας – 86 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα σύμφωνα με την στατιστική μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ

Παρουσιάστηκε στο 1ο πανευρωπαϊκό συνέδριο της Συνομοσπονδία που διοργάνωσε σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή UAPME στην Αθήνα

«Τιμωρητική» χαρακτηρίστηκε η πολιτική που εφαρμόζεται για την επιχειρηματικότητα στην χώρα μας στο 1ο ευρωπαϊκό συνέδριο που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα (Πέμπτη – Παρασκευή) η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή UAPME στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο Χίλτον). Κι αυτό το αποδεικνύουν τα στοιχεία στατιστικής μελέτης της ΓΣΕΒΕΕ που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και αναφέρουν ότι καθημερινά στην χώρα μας κλείνουν 86 μικρομεσαίες επιχειρήσεις!

Υπό κατάρρευση το επιχειρείν – 86 επιχειρήσεις κλείνουν κάθε μέρα

Το συνέδριο παρακολούθησε η γραμματέας της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου και συμπερασματικά ανέφερε πως ήταν μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ότι ειπωθήκαν πολλές αλήθειες και ότι καταγράφηκε με ευκρίνεια και σαφήνεια ηεικόνα της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας καθώς και η συγκριτική εικόνα σε σχέση με άλλες χώρες στην Ευρώπης. Το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρισης είναι σαφώς εις βάρος της χώρας μας με υπεύθυνες τις πολιτικές που ακολουθούνται που έως και «ποινικοποιούν» το επιχειρείν – όπως σημείωσε η κα Τσιακίρογλου –αναφερόμενη στην υψηλή φορολογία και στις αυξήσει του ΦΠΑ: «Με όσα ειπώθηκαν και από άλλες χώρες όπως η Δανία έγινε τόσο   εμφανής η υστέρηση της χώρα μας σε οργάνωση αλλά και δομημένο και σταθερό επενδυτικό περιβάλλον. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό η εκροή ελληνικών ΑΦΜ σε γειτονικές χώρες με χαμηλή φορολογία. Στην Δανία πριν από 9 χρόνια δημιούργησαν ένα Οργανισμό που βοηθά τις επιχειρήσεις σ’ όλα τα στάδια. Στην Ελλάδα τις κυνηγούν, τις τιμωρούν, τις ποινικοποιούν. Έφτασε η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι ο κορμός της οικονομίας να πληρώνει το μάρμαρο των μέτρων για άλλους κλάδους. Έφτασε ο αυτοαπασχολούμενος να δουλεύει για 400 ευρώ όσο το επίδομα ανεργίας! Αγνοούν όμως ότι αν ο κορμός πέσει θα μαζεύουν σάπια φύλλα….», καταλήγει με μια συμβολική φράση η κα Τσιακίρογλου.

Ενδιαφέρον και του πολιτικού κόσμου για το Πανευρωπαϊκό συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

Το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ συγκέντρωσε και το ενδιαφέρον υπουργών της κυβέρνησης και εκπροσώπων των κομμάτων. Συγκεκριμένα χαιρετισμό απεύθυνε ο υφυπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τις δύο επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκε και η Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ όπου απηύθυναν χαιρετισμό οι ευρωβουλευτές Παπαδημούλης, και Κύρτσος.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ασθενές» το οικονομικό κλίμα στις επιχειρήσεις της Ξάνθης

Έλλειψη ρευστότητας, εργατικού δυναμικού και μειωμένη κατανάλωση Πολλές επιχειρήσεις κλείν…