Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στον «αέρα» αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου λόγω αποχής των ποδοσφαιριστών!

Στον «αέρα» αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου λόγω αποχής των ποδοσφαιριστών!

0
papoutsia-superleague

Κανονικά θα διεξαχθεί η επερχόμενη (14η) αγωνιστική και στη συνέχεια θα προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις οι παίκτες

Την απόφασή τους να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας γνωστοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές με ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου τους, εξαιτίας των δεσμεύσεων που είχαν λάβει και δεν έχουν υλοποιηθεί.

Μάλιστα η αποχή από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να ξεκινήσει από τις υποχρεώσεις για το Κύπελλο Ελλάδας την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση αφορά όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες της Super και Football League, επομένως επηρεάζει άμεσα και τη Skoda Ξάνθη.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι, τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο ζήτημα, σε πρώτη φάση με τα παιχνίδια του κυπέλλου (με την Ξάνθη που έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια να έχει ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα την επόμενη Πέμπτη 17/12 στην Ελευσίνα) αλλά στην συνέχεια και του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (την 15η) όπου η Ξάνθη θα αγωνιστεί στα Ιωάννινα με τον τοπικό ΠΑΣ. Να σημειώσουμε ότι για η επερχόμενη (14η) αγωνιστική θα διεξαχθεί κανονικά, με τη Skoda Ξάνθη να υποδέχεται τη Βέροια την Κυριακή (13/12) στις 17:15.

Είναι πολύ νωρίς πάντως για να υπάρξει εκτίμηση του τι θα συμβεί, αν δεν αλλάξουν απόφαση οι παίκτες, αν δηλαδή θα αναβληθούν οι αγώνες ή αν θα διεξαχθούν με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, με το πρώτο σενάριο να φαντάζει αυτήν την στιγμή και το πιθανότερο.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι εργαζόμενοι των 491 ευρώ, όπως ισχύει για τη μεγάλη πλειοψηφία τους, ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής και της υπομονής τους, καθώς, κουράσθηκαν να ακούν υποσχέσεις για την τήρηση όσων, γραπτά, συμφωνήθηκαν για την έναρξη λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου, το οποίο θα χρησιμεύσει για την μερική αποζημίωση των ποδοσφαιριστών των ομάδων που, για αγωνιστικούς ή οικονομικούς λόγους, πέφτουν από τα επαγγελματικά στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με συνέπεια να μένουν εκτεθειμένοι αυτοί και οι οικογένειες τους, καθώς, χάνουν πλέον τα δεδουλευμένα χρήματα τα οποία προβλέπονται από τα συμβόλαια τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Super League και η Football League δεσμεύθηκαν , με την υπογραφή των Μνημονίων Κατανόησης, πριν από 2 χρόνια, να συμβάλλουν οικονομικά για τη δημιουργία του αποθεματικού του Εγγυητικού αυτού Ταμείου, αλλά, αδιαφορούν.

Ενημερώσαμε τους κοινωνικούς εταίρους του ποδοσφαίρου μας ότι θα έπρεπε να μας γνωστοποιήσουν εγγράφως τον ακριβή χρόνο υπογραφής των Κανονισμών όπως και της ουσιαστικής λειτουργίας του παραπάνω Ταμείου, ωστόσο, έως και σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, δεν λάβαμε απάντηση.

Νοιαζόμαστε για το αυτονόητο. Για την επιβίωση των αδύναμων συναδέλφων μας, οι οποίοι χάνουν, ξαφνικά, τα πάντα, δίχως δική τους ευθύνη.

Και πλέον φθάνουμε στο σημείο της αντίδρασης, μετά από την απόφαση των ποδοσφαιριστών, προς τους οποίους ο Π.Σ.Α.Π. είναι αλληλέγγυος.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα απέχουν επ’ αόριστον από τις αγωνιστικές δραστηριότητες τους, αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League.

Δεν έχουν άλλο τρόπο ώστε να προφυλάξουν την επαγγελματική, οικονομική, αθλητική και υλική υπόστασή τους.

Δεν ζητούν οι ποδοσφαιριστές τίποτα περισσότερο από την ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής, ο οποίος κοινά έχει συμφωνηθεί.

Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν. Δεν θέλουν να πάρουν τίποτα περισσότερο από όσα δικαιούνται για να μην είναι, πάντα, τα θύματα εκείνοι και οι οικογένειες τους».

Πρωινή προπόνηση και… σεμινάριο κατά του παράνομου στοιχηματισμού

Εν τω μεταξύ πρωινή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα της Τρίτης για την Skoda Ξάνθη. Πριν τις ασκήσεις, το τεχνικό επιτελείο πρόβαλε στους ποδοσφαιριστές DVD από προηγούμενες αναμετρήσεις της ομάδας, εστιάζοντας την προσοχή σε φάσεις με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναλύει τις σκέψεις του και να ζητά συγκεκριμένα πράγματα. Στη συνέχεια ακολούθησε η προπόνηση με ασκήσεις κατοχής μπάλας ενώ στο επόμενο σκέλος υπήρξε “οικογενειακό” διπλό.

Ανέβασε ρυθμούς ο Μανώλης Μπέρτος που πιθανότατα θα προλάβει και το κυριακάτικο ματς με τη Βέροια ενώ Παπαστεριανός και Δεμένικος συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα. Στον αγώνα της ομάδας της Ημαθίας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπαξεβανίδης που είναι τιμωρημένος (4 κίτρινες).

Μετά το τέλος της προπόνησης οι παίκτες παρακολούθησαν σεμινάριο για τον παράνομο στοιχηματισμό από τον κ. Αλέξη Γεροντικό της εταιρείας sportradar η οποία σε συνεργασία με την ΕΠΟ έχουν σαν κύριο στόχο να εκπαιδεύσουν, μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα, όλους τους εμπλεκόμενους με το ποδόσφαιρο παράγοντες, για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

SUPER LEAGUE

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ηρακλής – Πανθρακικός (NS2)

17.15: Πλατανιάς – ΠΑΣ Γιάννινα (NS1)

19.30: Πανιώνιος – Α.Ε.Κ. (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

15.00: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Skoda Ξάνθη – Βέροια (NS3)

17.15: Ατρόμητος Αθ. – ΑΕΛ Καλλονής (NS2)

19.30: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

19.30: Λεβαδειακός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 39

2. Α.Ε.Κ. 26

3. Π.Α.Ο.Κ. 22

4. Πανιώνιος 22

5. Παναθηναϊκός 22**

6. Αστέρας Τρ. 21

7. Πλατανιάς 18

8. Λεβαδειακός 18

9. Ηρακλής 17

10. Skoda Ξάνθη 15

11. ΠΑΣ Γιάννινα 14

12. Βέροια 14

13. Παναιτωλικός 13

14. Ατρόμητος Αθ. 10

15. ΑΕΛ Καλλονής 7

16. Πανθρακικός 7

* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Παναιτωλικός – Ατρόμητος Αθ.

** Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για τα επεισόδια στο γήπεδο της Λεωφόρου πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό που δεν διεξήχθη ποτέ ενώ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη «στα χαρτιά» με 0-3.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …