Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 600 ηλεκτρονικά κατασχετήρια την ημέρα για οφειλές σε Ταμεία

600 ηλεκτρονικά κατασχετήρια την ημέρα για οφειλές σε Ταμεία

0
katasxeiseis1

Θα εκτελούνται από τις τράπεζες

Από χθες, έως 600 ηλεκτρονικά κατασχετήρια θα «εκτελούν», κάθε ημέρα, οι τράπεζες που «μπήκαν» από και επίσημα στη διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης οφειλών που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ. Η σχετική διαδικασία, λόγω τεχνικού προβλήματος, αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα σε πιλοτικό στάδιο.

Το όριο προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το ΙΚΑ στο πλαίσιο της αναζήτησης τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ έναντι αρρύθμιστων οφειλών. Τα κατασχετήρια θα εκτελούνται με τη χρήση του μοναδικού τριανταψήφιου κωδικού αριθμού κατασχετηρίου (Τ.Ο.Κ.) ο οποίος συνδέεται μονοσήμαντα με τον Πίνακα Χρεών του κατασχετηρίου. Ως ημερομηνία καταβολής του κατασχεθέντος ποσού νοείται η ημερομηνία εκτέλεσης της συναλλαγής από το Πιστωτικό Ιδρυμα.

Μετά την απόδοση του κατασχεθέντος ποσού η καρτέλα του οφειλέτη, ανάλογα με το ύψος του ποσού, θα πιστώνεται αυτόματα από το σύστημα:

• με την εκτός ρύθμιση οφειλή κατά σειρά βεβαίωσης, εφόσον ο οφειλέτης, ή το αλληλέγγυα ευθυνόμενο φυσικό πρόσωπο, κατά του οποίου στρέφεται το κατασχετήριο, δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση της οφειλής τους πριν από την καταβολή του κατασχεθέντος ποσού.

• με την εκτός ρύθμιση οφειλή, με δυνατότητα πίστωσης τυχόν πλεονάζοντος ποσού με την τρέχουσα απαιτητή δόση, ακόμα και με επόμενες δόσεις, εφόσον ο οφειλέτης, ή το αλληλέγγυα ευθυνόμενο φυσικό πρόσωπο, κατά του οποίου στρέφεται το κατασχετήριο, έχουν προβεί σε ρύθμιση της οφειλής τους πριν από την καταβολή του κατασχεθέντος ποσού, αλλά έχουν προκύψει καταλογισμένες οφειλές εκτός ρύθμισης.

• με την τρέχουσα απαιτητή δόση, με δυνατότητα πίστωσης τυχόν πλεονάζοντος ποσού και με επόμενες δόσεις, εφόσον ο οφειλέτης, ή το αλληλέγγυα ευθυνόμενο φυσικό πρόσωπο, έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλής τους πριν από την καταβολή του κατασχεθέντος ποσού και δεν έχουν προκύψει καταλογισμένες οφειλές εκτός ρύθμισης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών» – Έρχεται και το «Καλάθι του Πάσχα»

Παραμένει ενεργό το «Καλάθι της Σαρακοστής» έως τις 4 Μαΐου Από εχθές Δευτέρα 22 Απριλίου …