Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Λουκέτο στον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου

Λουκέτο στον Αστυνομικό Σταθμό Σελέρου

0
astynomia-ktirio

Τη «γλυτώνει το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης αλλά υποβαθμίζεται σε Σταθμό – Αναβαθμίζεται σε Τμήμα ο Σταθμός του Ευλάλου στον Τόπειρο

Παραμένει ως έχει το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου και ο Σταθμός Μύκης – Αυτά περιλαμβάνει για τον νομό μας το Σχέδιο αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών

Ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Επιτυχής κρίνεται από την ΕΛ.ΑΣ. η κοινωνική διαβούλευση

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης ΑΜΘ: « Η κοινωνική διαβούλευση κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Με τον τρόπο αυτό, εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού Σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς Φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, Σωματείο και Ενώσεις Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας). Στις συναντήσεις αυτές αναλύθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα της αναδιάρθρωσης, σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, τους διαθέσιμους πόρους και γενικότερα το εργασιακό περιβάλλον. Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω κύκλων οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών βρίσκονται στα τελικά στάδια του προγραμματισμού. Ήδη οι αρμόδιες επιτελικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται τις παραπάνω προτάσεις και τις παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν ή/και να τροποποιηθούν επιμέρους παράμετροι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού Σχεδίου».

Τι προβλέπει το Σχέδιο για το νομό μας: Καταργείται Α. Σ. Σελέρου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» το Σχέδιο της αναδιάρθρωσης για το νομό μας περιλαμβάνει: Α) Το κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Σελέρου. Έτσι κάποιοι οικισμοί του καποδιστριακού δήμου Σελέρου θα αστυνομεύονται από τον Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας και κάποιοι που είναι κοντά στο δήμο Ξάνθης από την Αστυνομική Διεύθυνση και το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Υποβαθμίζεται το Α.Τ. Σταυρούπολης – Αναβαθμίζεται ο Α.Σ. Ευλάλου

Σ’ ότι αφορά το Αστυνομικό Τμήμα Σταυρούπολης: Έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων στην σύσκεψη που έγινε στην Κομοτηνή με τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκη και το Σχέδιο που αρχικά περιελάμβανε την κατάργησή του τροποποιήθηκε. Β) Έτσι παραμένει μεν αστυνομική υπηρεσία στην Σταυρούπολη αλλά υποβαθμίζεται σε Αστυνομικό Σταθμό. Γ) Αντίθετα αναβαθμίζεται σε Αστυνομικό Τμήμα ο Αστυνομικός Σταθμός Ευλάλου που είναι και η έδρα του δήμου Τοπείρου. Δ) Στον δήμο Μύκης παραμένουν οι υπηρεσίες ως έχουν δηλαδή το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου και ο Αστυνομικός Σταθμός Μύκης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.,gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…