Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σιγή ιχθύος για την κατακραυγή της φιέστας των Χριστουγέννων!

Σιγή ιχθύος για την κατακραυγή της φιέστας των Χριστουγέννων!

0
kentro politismoudec15

Δεν είδε, δεν άκουσε το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού! 63.000 φέτος η Αμερικανική Βοήθεια για την Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ρίχνει το γάντι στην δημοτική αρχή ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μπατζακίδης – Πρότεινε Μουσικό Σχολείο αντί για τους ακριβούς καλλιτέχνες των Αθηνών!

Συνεδρίασε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι το Δ.Σ. του Κέντρου πολιτισμού με τρία θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα. Η συνεδρίαση διήρκησε ένα μισάωρο καθώς τα θέματα δεν «σήκωναν» πολλή συζήτηση και εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Αίτημα για 8 εποχικές προσλήψεις για το Καρναβάλι

Πρόκειται για τον συνηθισμένο αριθμό εποχικών προσλήψεις που ζητά το Κέντρο Πολιτισμού περικειμένου ν’ αντιμετωπίσει τις αυξημένες εποχικές ανάγκες της περιόδου του Καρναβαλιού και των Θρακικών Λαογραφικών γιορτών. Και φέτος ο αριθμός ορίστηκε στα 8 άτομα.

Αμερικανική Βοήθεια 24.000 ευρώ – 63.000 ευρώ φέτος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη!

Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει το μορφωτικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας που διατηρεί την Αμερικανική Γωνιά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ξάνθης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης φέτος τη χρηματοδότησε με 63.000 ευρώ συνολικά! Το θέμα που συζητήθηκε στο Δ.,Σ. του Κέντρου αφορούσε το ποσό των 24.000 ευρώ και ζητήθηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του Κέντρου να κάνει ανάλυση ανά κωδικό ώστε να καταστεί σαφές πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Τέλος εγκρίθηκαν κάτι μικροέξοδα του Κέντρου.

Σιγή ιχθύος για την κατακραυγή του κόσμου για τα 9.000 ευρώ στον Μαρτάκη

Φουντώνει η δυσαρέσκεια του κόσμου για την επιλογή του Κέντρου Πολιτισμού και της δημοτικής αρχής να ξοδέψουν 9.000 ευρώ για την τελετή φωταγώγησης του δέντρου! Αυτό που κατά κόρον συζητιέται με κατακραυγή είναι ότι: «ο δήμος σκορπά τα λεφτά μας σε φιέστες με τραγουδιστές που κάνουν αρπαχτές την ώρα που πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε! Θα ήταν πιο σωστό αυτά τα λεφτά να τα κάνουν δέματα και να κάνουν τις τελετές με τοπικούς καλλιτέχνες»! Όμως αυτή η άποψη φαίνεται πως δεν έχει περάσει στ’ αυτιά του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού αφού ουδεμία συζήτηση έγινε επί του θέματος ούτε καν από τους κυρίους Καμαρίδη και Μπένη που είναι αντιπολίτευση.

Ρίχνει το γάντι ο Μπατζακίδης – Πρότεινε Μουσικό Σχολείο αντί Μαρτάκη

Ωστόσο έχει βρει ευήκοα ώτα στον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Γιώργο Μπατζακίδη ο οποίος ρίχνει το γάντι στην δημοτική αρχή επικρίνοντας την επιλογή Μαρτάκη και προτείνοντας το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης! Συγκεκριμένα ο κ. Μπατζακίδης μιλώντας στο «Ε» είπε πως ήταν άστοχη και εξόχως δαπανηρή η επιλογή του Μαρτάκη και ότι θα μπορούσε ο δήμος να επιλέξει το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης για την εκδήλωση με πολύ λιγότερα χρήματα που θα πήγαιναν και για καλό σκοπό, δηλαδή για την ενίσχυση του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης που έχει δώσει άριστα δείγματα του έργου που παράγει και της αποδοχής που έχει από την κοινωνία της Ξάνθης. Μια αποδοχή που εκδηλώθηκε και με την μεγάλη επιτυχία που είχε η μουσική παράσταση που έδωσε το Σάββατο στην δημοτική αγορά που πλημμύρισε από μελωδίες και έγινε πόλος έλξης των Ξανθιωτών, σκορπώντας αισιόδοξα μηνύματα μέσα στο εορταστικό πλαίσιο των ημερών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…