-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-1 εκατοστού κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
-1/4 φλιτζανιού μέλι
-2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
-1 κουταλιά της σούπας ξύδι σκούρο
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-6-8 μπούτια κοτόπουλου
-1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
-ψημένο σουσάμι
-κομμένα σε φέτες πράσινα κρεμμύδια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βάζουμε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα πάνω μέσα σε ένα πυρέξ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το σκόρδο, το τζίντζερ, το μέλι, την σάλτσα σόγιας και το ξίδι. Ρίχνουμε τη μαρινάρα πάνω από το κοτόπουλο ώστε να καλύψει όλα τα κομμάτι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά, 30-40 λεπτά. Στα μισά, περιστρέφουμε το ταψί και αλείφουμε την πέτσα με την σάλτσα του ταψιού. Όταν γίνει τραγανή η πέτσα και ψηθεί εσωτερικά, το βγάζουμε από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το σησαμέλαιο και πασπαλίζουμε με ψημένο σουσάμι. Γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια, εάν θέλουμε.