Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Brownies με αλμυρή καραμέλα

Brownies με αλμυρή καραμέλα

0
brownie-karamela

– 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 2 πρέζες αλάτι

– 60 γρ. βούτυρο

– 300 γρ σοκολάτα (150 γρ γάλακτος – 150 γρ μαύρη κουβερτούρα)

– 2 μεγάλα αυγά

– 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

– 1 βανίλια (αν χρησιμοποιήσεις υγρή θα χρειαστείς 2 κουταλιές)

– 150 γρ. καρύδια χοτροσπασμένα (προαιρετικά)

– 150 ml αλμυρή καραμέλα γάλακτος.

Για την αλμυρή καραμέλα:

-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

-200 gr βούτυρο αγελάδας

-200 gr καστανή ζάχαρη

-½ κουταλάκι ανθό αλατιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα και βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά να κρυώσει το μείγμα. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι. Με μια σπάτουλα προσθέτουμε απαλά τις σοκολάτες και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί.

Φτιάχνουμε την αλμυρή καραμέλα γάλακτος λιώνοντας το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει καστανό χρώμα και να δέσει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλάτι.

Με ένα μικρό κουτάλι αφήνουμε πάνω στην επιφάνεια κουταλιές από αλμυρή καραμέλα γάλακτος. Σε αυτή τη φάση χρησιμοποιούμε μόνο τη μισή ποσότητα. Ψήνουμε για 35 λεπτά και το βγάζουμε από το φούρνο. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε την υπόλοιπη καραμέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…