Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 εποχική πρόσληψη στη ΔΕΥΑ Αβδήρων

1 εποχική πρόσληψη στη ΔΕΥΑ Αβδήρων

0

Μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών

Την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόµου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοινώσε η ∆ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευση-Αποχέτευση Αβδήρων (∆.Ε.Υ.Α.Α.), που εδρεύει στο Νέο Ζυγό Ξάνθης. Η πρόσληψη αφορά ειδικότητα ΔΕ Τεχνίτης Δομικών Έργων και έχει διάρκεια 8 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησε χθες η υποβολή αιτήσεων για 12.700 θέσεις εργασίας στον ΟΑΕΔ

Αφορά σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Πρόγραμμα, προϋπολογισμού 65 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην στήριξη 12.700 εργαζόμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Από σήμερα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στον ΟΑΕΔ προκειμένου να υπαχθούν στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης».

Η συγκεκριμένη δράση αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα απευθύνεται:

(α) σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014

(β) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα .

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν, την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Έρχονται 13.440 προσλήψεις μονίμων σε Παιδεία & Υγεία

Νέοι διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν τα κενά σε σχολεία και νοσοκομεία

Στον προγραμματισμό 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού για το 2016 έχει προχωρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από το κύμα των συνταξιοδοτήσεων προηγούμενων ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί γραπτός διαγωνισμός για 10.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ επιπλέον 1.000 καθηγητές θα προσληφθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στον τομέα της Υγείας έχουν προγραμματιστεί ακόμη 2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016, τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο ΕΚΑΒ.

Με νέο προσωπικό θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και οι δήμοι και οι κερδοφόρες ΔΕΚΟ.

Τέλος, για το 2016 μετατίθενται οι προκηρύξεις των 121 θέσεων ΠΕ και ΤΕ σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και εκείνη των 100 στελεχών Πληροφορικής.

Μπόνους έως 14.000€ σε γεωργικές μονάδες

Κοινοτικό πρόγραμμα για τους αγρότες

Μπόνους ύψους 14.000 ευρώ δίνει νέο κοινοτικό πρόγραμμα για αγρότες που απευθύνεται σε μικρές γεωργικές μονάδες. Η επιδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη διαφόρων δαπανών όπως η αγορά γης, εξοπλισμού, ζωικού και φυτικού κεφαλαίου κ.λπ. Το πρόγραμμα αφορά γεωργικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε αγροτικές κοινότητες με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί σε εν ενεργεία αγρότες, γυναίκες και νέους.

Πρόγραμμα εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης στη Γερμανία για άνεργους νέους

Με μηνιαία αμοιβή 818 ευρώ

Πρόκειται για το, επιδοτούμενο από το γερμανικό κράτος πρόγραμμα «MobiProEU – The Job of my life», μέσω του οποίου προσφέρονται αυτή τη στιγμή 33 θέσεις για εκπαίδευση και πρακτική άσκηση επί πληρωμή στη Γερμανία, στους κλάδους των κατασκευών, του τουρισμού, της εμπορίας- πωλήσεων και της Πληροφορικής. Η πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου (10.00 π.μ) στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ενημερωτική εκδήλωση, με διοργανωτές τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ελληνογερμανική συνέλευση DGV, και τον ΜΚΟ «Σύλλογος διεθνούς κοινωνικής εργασίας για νέους» VIJ   Η εκπαίδευση σε κάποια εταιρία, για την εκμάθηση της πρακτικής πλευράς του επαγγέλματος και την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, κατά κανόνα είναι τρεις με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, ενώ στην επαγγελματική σχολή, για την απόκτηση θεωρητικού υπόβαθρου του επαγγέλματος, διαρκεί οχτώ με δώδεκα διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Η εκπαίδευσή στη Γερμανία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια εξέταση στο τέλος του 2019 – αρχές 2020. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ο εκπαιδευόμενος θα λαμβάνει 818 ευρώ μηνιαίως. Το πρόγραμμα «The Job of my life» επιδοτεί, εκτός από την πρακτική άσκηση, και τα μαθήματα γλώσσας και τα έξοδα ταξιδιού στη Γερμανία. Προϋπόθεση συμμετοχής εκτός από την ηλικιακή, που είναι αυστηρή, είναι η κατοχή απολυτηρίου σχολείου με καλό βαθμό, ενώ στα προσωπικά χαρακτηριστικά εκτιμώνται η υπευθυνότητα, η ομαδικότητα και η αξιοπιστία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπαίδευση στη Γερμανία είναι καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας, γι’ αυτό προηγούνται ταχύρυθμα μαθήματα διάρκειας έξι μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας το βιογραφικό τους μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο email vatti@vij-stuttgart.de ή επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2310272528-9.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…