Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στην Ξάνθη

0

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γερμανικό Κινηματογράφο με την υποστήριξη του Goethe-Institut

Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ξεκίνησε στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης το 7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, το οποίο διοργανώνει με έξι σπουδαίες ταινίες για φέτος η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Goethe-Institut. Συμμετέχουν ακόμη: οι καθηγητές Γερμανικής γλώσσας στην Ξάνθη και το 3ο Λύκειο Ξάνθης.

Ανάμεσα στους στόχους του Φεστιβάλ είναι να δώσει την δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει του Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις και στους γερμανόφωνους να ασκηθούν στη γλώσσα. Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και ώρα 19:00 και 21:30.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Τετάρτη 16 / Η γυναίκα και ο ξένος, 1984, 97΄ / Σκηνοθεσία: Rainer Simon

Πέμπτη 17 / David wants to fly, 2009, 112´ / Σκηνοθεσία: David Sieveking

Παρασκευή 18 / Sophie Scholl – Οι τελευταίες ημέρες, 2005, 120΄ / Σκηνοθεσία: Marc Rothemund

Σάββατο 19 / Αγκίρε, η οργή του θεού, 1972, 93´/ Σκηνοθεσία: Werner Herzog

Παράλληλο πρόγραμμα

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και από τις 18 έως 20 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 οι μαθητές του 3ου Λυκείου Ξάνθης οργανώνουν προβολές στο σχολείο τους, καθώς και ενημερωτικές εκπομπές στο Ράδιο Ξάνθη 93,5 σχετικά με τον Γερμανόφωνο κινηματογράφο και τις ταινίες του Φεστιβάλ.

Οι προβολές στο 3ο Λύκειο:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου / Ghettokids, 2002, 88’ του Christian Wagner

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου / Πριν ένα χρόνο το χειμώνα, 2008, 128΄ της Caroline Link

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου / Sophie Scholl – Οι τελευταίες ημέρες, 2005, 120΄ του Marc Rothemund

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κοινού στα φεστιβάλ γίνονται κρατήσεις στο τηλ. 25410 25421

David wants to fly

Σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 και 21.00, θα προβληθεί η ταινία «David wants to fly» σε σκηνοθεσία του David Sieveking. Αναζητώντας φώτιση και έμπνευση ο νεαρός κινηματογραφιστής ακολουθεί το είδωλό του, τον θρυλικό σκηνοθέτη και συνονόματό του Ντέιβιντ Λιντς στα μονοπάτια του Υπερβατικού Διαλογισμού του γκουρού Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Ο Ντέιβιντ Λιντς τον έχει άλλωστε διαβεβαιώσει ότι ο Υπερβατικός Διαλογισμός αποτελεί σίγουρη πηγή δημιουργικότητας και επιτυχίας. Κι ο Ντέιβιντ, ο ντοκιμαντερίστας, ξεκινά την πολυδάπανη μύηση στην τεχνική του διαλογισμού και δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο «γιογκικό πέταγμα». Έτσι όμως αρχίζει ν’ ανακαλύπτει και κάποια καλά κρυμμένα μυστικά της οργάνωσης που έκαναν διάσημες προσωπικότητες όπως οι Beatles.

Στην ταινία εμφανίζονται μεταξύ άλλων και οι: Maharishi Mahesh Yogi, Donovan, Ringo Starr, David Lynch, Paul McCartney, David Sieveking, Marie Pohl. Σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον κόσμο εφαρμόζουν σήμερα την τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού. Ο σκηνοθέτης διηγείται τη δική του εμπειρία σαν ντετέκτιβ που έχει διεξάγει μια συναρπαστική (και αποκαλυπτική) έρευνα για το νόημα των πνευματικών εμπειριών. Και τη διηγείται με ευθύτητα και χιούμορ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επανέρχεται η 3η Γιορτή της Βρύσης με «δυνατό» παλμό στα Άβδηρα

Θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18 & 19 Μαΐου 2024 στην κεντρική πλατεία με μουσική και…