Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Τρεις κι ο κούκος» στο …πανεργατικό συλλαλητήριο!

«Τρεις κι ο κούκος» στο …πανεργατικό συλλαλητήριο!

0
adedy-plateia

Αναβλήθηκε η πορεία λόγω μη επαρκούς συμμετοχής – Απουσία βουλευτών και πολιτικών παραγόντων

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Μπούτος: «Με το νέο μισθολόγιο έρχονται μειώσεις 120 – 200 ευρώ στον δημόσιο τομέα»

Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και των αγροτών και κτηνοτρόφων στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου αφού σχεδόν μόνο οι πρόεδροι των σωματείων που το διοργάνωσαν έδωσαν δυναμικό παρόν, γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές να μην κάνουν πορεία γιατί η εικόνα μόνο «Πανξανθιώτικο πανεργατικό συλλαλητήριο» δεν θα θύμιζε! Υπενθυμίζουμε ότι αυτό διοργανώθηκε μετά από πρόταση του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης την οποία υιοθέτησε τον Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καλώντας και τα πρωτοβάθμια σωματεία από όλους τους κλάδους σε μαζική συμμετοχή αντίδρασης και διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Στο συλλαλητήριο κλήθηκαν και οι τρεις βουλευτές καθώς και οι πολιτευτές όμως κανείς δεν εμφανίστηκε πλην του δημοτικού συμβούλου Ξάνθης Νίκου Ανταμπούφη. Οι συνδικαλιστές ξεδίπλωσαν τα πανό τους, έκαναν τις δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ και μετά αποχώρησαν.

ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Μπούτος: «Με το νέο μισθολόγιο έρχονται μειώσεις 120 – 200 ευρώ στον δημόσιο τομέα»

Με μαχητική διάθεση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Γιάννης Μπούτος δήλωσε μεταξύ άλλων στο «Ε»: «Θέλουμε να δείξουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε μ αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει αυτή η κυβέρνηση να εφαρμόσει. Δεν μπορεί να περάσει αυτό το τρίτο μνημόνιο με την υπερφορολόγηση των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, των αγροτών και των επιχειρηματικών. Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη εξαγγελία του υπουργού κ. Βερναρδάκη για αυξήσεις έως και 50 ευρώ στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων την ίδια στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας ζει με μισθούς πείνας και πληρώνει καθ’ ολοκληρία το βαρύ τίμημα της ανεργίας είπε: « Φυσικά ο ιδιωτικός τομές έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ανεργία, φυσικά και οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα είναι μισθοί πείνας, φυσικά και θα θέλαμε να είναι εδώ αυτοί οι άνεργοι να διαμαρτυρηθούμε μαζί. Όσο για τις αυξήσεις που υποσχέθηκε ο κ. Βερναδάκης εννοεί ξεπάγωμα της αναβάθμισης στα κλιμάκια

Όμως με το νέο μισθολόγιο όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν μια μείωση της τάξης του 120 – 200 ευρώ στον μισθό του. Η αύξηση αυτή θα μειώσει απλά την μείωση από το νέο μισθολόγιο! Χαίρομαι πάντως που αυτή η κυβέρνηση είχε βγει με το σύνθημα ότι θα επαναφέρει τον μισθό στα 751 ευρώ. Είναι αλήθεια ότι αυτό κάνει. Απλά εμείς καταλάβαμε ότι θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό των 450 στα 751 κι όχι όλους τους μισθούς!», κατέληξε ο κ. Μπούτος.  

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, Δ. Ντούμος: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μόνο αυτός της συλλογικότητας»

Για ενότητα όλων των κλάδων και μαζικές κινητοποιήσεις έκανε λόγο ο πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Δημήτρης Ντούμος: «Θα πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση και αυτό θα επιτείνεται ακόμη περισσότερο όσο διαρκούν τα μνηνόμια κατ’ εντολή της Ε.Ε. και της τρόικας. Η σημερινή συγκέντρωση να είναι ο προπομπός για μια μεγάλη συμμετοχή στις 12 Νοεμβρίου».

Πρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων Περιφερειών, Τσιάνης: «Στηρίζουμε την προσπάθεια…»

Το παρόν έδωσε και το σωματείο υπαλλήλων περιφερειών δια του προέδρου του κ. Τσιάνη: Στηρίζουμε την προσπάθεια ενάντια στις πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση και κυρίως εναντίον σε ασφαλιστικούς και συνταξιοδοτικούς νόμους που χάνουν τον κοινωνικό του ρόλο».

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ενωμένοι ενάντια στα μέτρα

Στη συγκέντρωση της πλατείας συμμετείχαν και ο πρόεδρο του συλλόγου Αγροτών Ξάνθης και του κτηνοτροφικού συλλόγου κύριοι Δαλάτσης και Λουκμακιάς για να δηλώσουν στήριξη στους εργαζόμενους: «Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις στα τελευταία 5 χρόνια. Γι αυτό είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και να πούμε ότι υπάρχουμε κι εμείς και τις επόμενες μέρες θα κάνουμε κινητοποιήσεις», σημείωσε ο κ. Δαλάτσης. Στην ανάγκη της ενότητας αλλά και του αγώνα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων κ. Λουκμακιάς: «Αίτημα όλων μας να είμαστε ενωμένοι όλοι οι κλάδοι. Τα μέτρα είναι για όλους η φορολόγηση είναι για όλους. Πρέπει νε αφήσουμε τους καναπέδες και να ξεσηκωθούμε… πρέπει να κάνουμε επανάσταση και όχι συλλαλητήριο!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…