Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού

0
agrotoktinotrofoi-sinendefxi

Θα συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις με κλείσιμο της Εγνατίας και του Τελωνείου στον Έβρο

Κοινή συνέντευξη τύπου των προέδρων των συλλόγων Αγροτών και Κτηνοτρόφων Ξάνθης

Την απόφασή τους να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 18ης Νοέμβρη στην Αθήνα σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην συνάντηση όλων των προέδρων των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στον Πλαταμώνα, ανακοίνωσαν οι πρόεδροι του αγροτικού και κτηνοτροφικού συλλόγου Ξάνθης κύριοι Δαλάτσης και Λουκμακιάς σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ελισσώ». Παράλληλα ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους για δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους της περιφέρειας σε περίπτωση που δοθεί το σύνθημα από το συντονιστικό όργανο αν και εφόσον δεν έχει αποτέλεσμα το συλλαλητήριο και δεν αποσύρει η κυβέρνηση τα μέτρα φορολόγησης που πλήττουν αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αγρότες – κτηνοτρόφοι

Όπως ανέφερε ο κ. Δαλάτσης η υπερφολόγηση θα οδηγήσει σε αφανισμό του πρωτογενή τομέα και μαζί του θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους όπως των μεταφορών, της τυποποίησης , των επιχειρήσεων γενικά που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα και πως οι αγρότες δεν είναι αντίθετοι στο να φορολογηθούν αλλά με δίκαιο τρόπο και όχι πάντως με 26% και 100% προκαταβολή φόρου. Τόνισε επίσης ότι αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και στην περιφέρεια που ακόμη αντέχει σε σχέση με το κέντρο. Ο κ. Λουκμακιάς επεσήμανε πως οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος και πως υπάρχει ένα πρότυπο συνεργασίας με όλους τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της περιφέρειάς μας και θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα αν δεν αρθούν τα μέτρα. Συγκεκριμένα έχει αποφασιστεί να κλείσουν την Εγνατία και το Τελωνείο του Έβρου. Επίσης έχουν ζητήσει με επιστολή τους από τους 12 κυβερνητικούς βουλευτές να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυγενάκης από Αλεξανδρούπολη: «Ναυαρχίδα των έργων στην ΑΜΘ είναι το αρδευτικό της Ξάνθης»

«Είναι ένα από τα έξι έργα ΣΔΙΤ του ΥΔΩΡ 2.0, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του πρωτογενούς τ…