-200γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο και στραγγισμένο
-τη σάρκα από ένα ανανά, σε κυβάκια
-1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
-1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
-φυλλαράκια από φρέσκο κόλιανδρο
-1 φλιτζάνι κάσιους
-αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
-2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
-6 κουτ. σούπας σόγια σος
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
Σε ένα μπολ με καπάκι βάζετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ και βάζετε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι, μέχρι να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι, μέχρι να ψηθεί.
Ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι και τα κάσιους, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.
Τέλος, ρίχνετε τα κομματάκια του ανανά, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύετε. Μοιράζετε το ρύζι με το κοτόπουλο στα πιάτα-ανανά και σερβίρετε.