-1 καλό κοτόπουλο βιολογικό, χωριάτικο
-4 κρεμμύδια
-3 πιπεριές πράσινες και κόκκινες
-Λίγη πιπεριά τσίλι
-4 σκελίδες σκόρδο
-1 μπουκετάκι θυμάρι αν έχετε, αλλιώς τριμμένο
-500 αποφλοιωμένα ντοματάκια
-Λίγες πράσινες και μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-Αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε λωρίδες. Σ’ ένα τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κοτόπουλο σε κομμάτια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Σε κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια. Προσθέστε το σκόρδο και σταδιακά τις πιπεριές, το θυμάρι και τη δάφνη, ενώ στο τέλος προσθέστε τις ντομάτες και τις ελιές.
Πάνω απ’ όλα τα λαχανικά, προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι χοντρό και πιπέρι φρεσκοκομμένο. Μαγειρέψτε σε χαλαρά για 45 λεπτά, με κλειστό καπάκι και προσθέστε νερό αν χρειαστεί.