-1 κιλό κιμά
-2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
-1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
-1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
-1 αβγό
-αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
-3 πιπεριές πράσινες ή κέρατα, σε λωρίδες
-3 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα ή 1 συσκευασία κονκασέ
-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
-1 ξυλάκι κανέλας μικρό
-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
-μαϊντανό για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε πρώτα τους κεφτέδες: Μουσκεύετε τη ψίχα του ψωμιού και τη στραγγίζετε. Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα. Φτιάχνετε τη σάλτσα: Σε φαρδύ τηγάνι, σοτάρετε τις πιπεριές με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Χαμηλώνετε τη φωτιά.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε στο τηγάνι με τη σάλτσα, φροντίζοντας να περιχύσετε με τη ντομάτα όσα δεν καλύπτονται. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι. Γίνονται και με χοιρινό κιμά, κιμά από κοτόπουλο ή μίγμα με χοιρινό και μοσχαρίσιο κιμά.