Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κανελόνια με λουκάνικα και πράσα

Κανελόνια με λουκάνικα και πράσα

0
kanelonia-loukanika

-18 κανελόνια

-400 γρ. λουκάνικα χοιρινά κομματιασμένα

-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-2 πράσα ψιλοκομμένα

-200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας

-180 γρ. γκούντα τριμμένη

-160 γρ. ρεγκάτο τριμμένο

-50 γρ. βούτυρο

-1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

-2 φλιτζάνια του τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

-αλάτι, πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι με το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε κατόπιν τα κομματιασμένα λουκάνικα. Σοτάρετε για λίγο και προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Βράζετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος. Ρίχνετε μέσα λίγη μπεσαμέλ, το μαϊντανό και τη μισή τριμμένη γκούντα. Γεμίζετε τα κανελόνια με τη γέμιση των λουκάνικων και τα κόβετε λοξά στη μέση.

Σε ένα πυρίμαχο οβάλ ταψί ρίχνετε με ένα κουτάλι λίγη από τη σάλτσα μπεσαμέλ. Τοποθετείτε τα κανελόνια όρθια με τη λοξή πλευρά προς τα πάνω και περιχύνετε ανάμεσά τους με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ανακατεμένη με το ρεγκάτο και την υπόλοιπη γκούντα. Σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄ μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…