Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ζυμαρόπιτα με φέτα και αυγά

Ζυμαρόπιτα με φέτα και αυγά

0
zimaropita-feta

για 1 ταψί φούρνου

-350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά

-3 μεσαία αβγά

-250 ml νερό

-60 ml έ.π. ελαιόλαδο

-150 γρ. σκληρή φέτα, χονδροτριμμένη

-40 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε μικρά κομμάτια

-αλάτι, πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αβγά, το νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώσπου να δημιουργηθεί ένας αραιός χυλός, χωρίς σβόλους. Αλείφουμε το ταψί με το ελαιόλαδο και το βάζουμε στον φούρνο. Μόλις κάψει, το βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε τον χυλό. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη φέτα και μοιράζουμε από πάνω το βούτυρο. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, έως ότου ροδίσει η πίτα. Την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε χλιαρή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…