Σχόλια 21/10/15

0
mitsotakis despare
Αναζητούνται ισοδύναμα για τους αγρότες, για το 23% στην εκπαίδευση, για τη ΔΕΗ, για τις συντάξεις κλπ. Η λέξη «ισοδύναμα» είναι πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην Ξάνθη
Την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στην Ξάνθη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία της ΝΔ. Θα έχει συναντήσεις με θεσμικούς του χώρου αλλά και στελέχη που δήλωσαν ανοιχτά ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά του όπως ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Τριανταφυλλίδης. Να σημειώσουμε ότι άσχετα σε ποια θέση τον κατατάσσουν οι δημοσκοπήσεις η υποψηφιότητα Μητσοτάκη έχει δυναμική και κερδίζει έδαφος κυρίως στην κατηγορία των τεχνοκρατών, των ανθρώπων που θέλουν να ακούν επιχειρήματα, προτάσεις και λύσεις και όχι μεγάλα και ωραία λόγια και ωραιοποίηση καταστάσεων. Των ανθρώπων που δεν πιστεύουν σε μύθους και μαγικά ραβδιά αλλά σε σχέδιο και προγραμματισμό όραμα και πολιτική βούληση. Είναι μια σοβαρή υποψηφιότητα και προσωπικά πιστεύω θα ήταν μια καλή επιλογή για την γαλάζια παράταξη.
Μ.Ξ.


Για τον ΟΣΕ

Υπάρχει μια διάβαση στο Σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής που τις περισσότερες φορές οι μπάρες είναι κατεβασμένες! Πρόκειται για το σημείο στην Δυτική Είσοδο Κιμμερίων που παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων δεν διορθώνεται η όλη κατάσταση.
Δηλαδή, πάει κάποιος τεχνίτης μετά από μέρες, επισκευάζει την βλάβη και μετά από λίγο τα ίδια και τα ίδια, καιρό τώρα. Προφανώς κάποιο ανταλλακτικό χρειάζεται ν’ αλλαχθεί και μάλλον δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η ταλαιπωρία των διερχομένων και ο φόβος του ατυχήματος.
-ΟΣΕ ακούς;
Γ.Δ.


Άνθρακες ο θησαυρός του Οριάν Εξπρές
Θα θυμούνται οι αναγνώστες της Εφημερίδας μας τα σχετικά δημοσιεύματα για την επιχείρηση ανασκαφής για τον εντοπισμό του χρυσού του γνωστού τραίνου Οριάν Εξπρές.
Οι ανασκαφές έγιναν με κάθε νόμιμο τρόπο στην ορεινή περιοχή προς Σταυρούπολη και μάλιστα στον όμιλο των εταίρων της ανασκαφής συμμετείχαν και Ξανθιώτες. Τελικά, ο αμύθητος θησαυρός με χρυσές λίρες και κοσμήματα ΔΕΝ βρέθηκε. Η όλη επιχείρηση σταμάτησε και για άλλη μια φορά κάποιοι που έκαναν όνειρα ότι θα γίνουν πάμπλουτοι, προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα της ελληνικής ζωής.
Γ.Δ.


Ισοδύναμα παντού…
Έγινε η πλέον συζητημένη λέξη στο στόμα των Ελλήνων: Ισοδύναμα.
Την αναφέρουν οι πολιτικοί, την αναμασούν οι οικονομολόγοι και την απαιτούν οι διεκδικητές των αλλαγών του Μνημονίου. Κάθε θιγόμενη ομάδα από το περιεχόμενο του τρίτου Μνημονίου που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ζητά να μην γίνει η εφαρμογή ζητώντας στη θέση αυτών Ισοδύναμα.
Όλοι ζητούν για τους εαυτούς τους ισοδύναμα για να τα πληρώσουν οι άλλοι. Έχει γίνει πανελλήνιο αίτημα πλέον κάθε διαμαρτυρημένης συντεχνίας. Να βρεθούν ισοδύναμα. Το πού θα βρεθούν είναι το πρόβλημα και το ποιοι θα τα πληρώσουν τελικά.
Είναι όμως ο καιρός πλέον να σοβαρευτούμε όλοι. Πρώτα η κυβέρνηση που ενδίδει στις πιέσεις των ομάδων –συντεχνιών και αναιρεί έτσι και την υπογραφή της. Φτάσανε ως κυβέρνηση να ψάχνουν να βρουν ισοδύναμα κι όχι να κυβερνούν…
Γ.Δ.


Αποτέλεσμα συνεργασίας
Οι επιτυχίες των μαθητών ενός Γυμνασίου-Λυκείου είναι μεν αποτέλεσμα των προσπαθειών των μαθητών αλλά αποτελεί σοβαρό παράγοντα στην επίτευξη και η δουλειά των καθηγητών.
Αυτό ισχύει και για τους βραβευθέντες μαθητές της Σταυρούπολης, γι’ αυτό δια μέσω των διευθυντών του Γυμνασίου, της κ. Νούλας Καρατζόγλου και του Λυκειάρχη Μιχάλη Χρυσοστομίδη τονίστηκε η προσφορά όλων των καθηγητών. Έτσι επιβεβαιώνεται πως με τη συνεργασία πάντα υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.
Γ.Δ.


Ο Τάσος Κοντογιαννίδης
kontogiannidis 2015 1Και μια και βρισκόμαστε στην εκδήλωση της βράβευσης των διακριθέντων μαθητών της Σταυρούπολης από τον Τάσο Κοντογιαννίδη που επί 14 χρόνια συνεχίζει την προσφορά του αυτή, να πούμε και δυο λόγια για το τέκνο των Νεστοχωρίων.
Ο Τάσος Κοντογιαννίδης, με καταγωγή από τα Κομνηνά, έφυγε νέος για ν’αναζητήσει την τύχη του στην Αθήνα. Βεβαίως και δυσκολεύτηκε, βεβαίως και πέρασε δύσκολες περιόδους στη ζωή του μέχρι να βρει το δρόμο της επαγγελματικής του αποκατάστασης. Μάλιστα δεν το έχει κρύψει, το λέει.
Όπως μια ιστορία με μακαρονάδα σε εστιατόριο της Αθήνας που έφαγε μεν δεν πλήρωσε δε, διότι δεν είχε δραχμή τσακιστή. Όταν αργότερα βρήκε δουλειά, αμέσως πήγε και πλήρωσε το χρέος του.
Γ.Δ.


Ο Αντώνης Αντωνιάδης
andoniadis-antonisΕκείνος βέβαια που κέρδισε τους νέους μαθητές στην ίδια εκδήλωση στη Σταυρούπολη ήταν ο Αντώνης Αντωνιάδης. Ο οποίος ήταν γνώριμος σε όλους τους νέους και όταν πήρε το λόγο μίλησε για την ποδοσφαιρική του πορεία και τον μεγάλο αγώνα που έκανε για να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και εν γένει στη ζωή. Μάλιστα αυτό τόνισε προς τα νέα παιδιά, να έχουν στόχους και ν’ αγωνίζονται τίμια για να τους κατακτήσουν.
Ήταν όντως η όλη εκδήλωση των βραβεύσεων γεμάτη συναισθηματισμούς, θετικά μηνύματα, νουθεσίες πατρικών λόγων όπως και του Μητροπολίτη. Άξιοι όλοι.
Γ.Δ.


Αριστερές ιδεοληψίες
Ο ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση που ελαφρά τη καρδία πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές έγινε τελικά ο χειρότερος εφιάλτης της. Παρά τις δικαιολογίες, η πρόταση ήταν της κυβέρνησης και όχι των άτεγκτων τετρατροικανών. Γιατί ψάχνοντας άρον άρον να βρει τα χρήματα που χρειαζόταν για να κλείσουν οι τρύπες του προϋπολογισμού, επέλεξε να φορτώσει το βάρος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Χωρίς να το πολυψάξουν το θέμα και διακατεχόμενοι από την αριστερή ιδεοληψία τους προς οτιδήποτε το ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Ιδιωτική παιδεία σου λέει, αυτή να πληρώσει!
Όμως είχε κατά νου η κυβέρνηση ως ιδιωτική παιδεία μόνο τα κολλέγια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που φοιτούν οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών (και αριστερών) και όχι τα χιλιάδες φροντιστήρια ξένων γλωσσών και σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά των μέσων οικογενειών με εργαζόμενους γονείς που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα παιδιά τους όταν αυτά σχολούν στις 12.00 λόγω έλλειψης δασκάλων ή όταν συνεδριάζουν οι ΕΛΜΕ κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.
Κι έτσι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κι ενώ έχει δεσμευτεί ότι θα πάρει πίσω το 23% ΦΠΑ, που καθιστά την Ελλάδα όχι απλά τριτοκοσμική, καθώς μόνο το Μπαγκλαντές παγκοσμίως έχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση, τώρα ψάχνει εναγωνίως τα περίφημα ισοδύναμα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες προκρίνεται η εφαρμογή του ΦΠΑ με κλίμακες. 0% σε παιδικούς –νηπιαγωγεία, 6% ΦΠΑ σε ΙΕΚ, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία και 13% Ιδιωτικά σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια). Κι έτσι πιστεύουν οι κυβερνώντες ότι θα περισώσουν κάπως τα προσχήματα.
Αν έβαζαν ΦΠΑ στην ιδεοληψία τους, τότε να δείτε τι ποσά θα μάζευαν!


Σε δημοπράτηση το έργο στον ΧΥΤΑ
Το’ πε και το’ κανε ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος του ΣΔΑΝ Χ. Δημαρχόπουλος. Βγήκε χθες στον αέρα η προκήρυξη για το μεγάλο έργο στο ΧΥΤΑ Ξάνθης και συγκεκριμένα της κατασκευή της 4ης λεκάνης. Ένα έργο μεγάλο της τάξης των 5 εκ. ευρώ και απαραίτητο γιατί ο ΧΥΤΑ Ξάνθης έφτασε στα όριά του. Μόνο που δεν ξέρουμε αν ο κ. Μίχογλου υπέγραψε τελικά την παραχώρηση χρήσης του ΧΥΤΑ στον ΣΔΑΝ και αν τα βρήκαν στα αντισταθμιστικά με τον κ. Δημαρχόπουλο. Πάντως μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που δημοσιεύτηκε σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» δεν είχε υπογράψει αλλά ήταν εμφανής μια προσέγγιση και μια διάθεση προσυμφωνίας.
Είναι θετικό επίσης και το γεγονός ότι σε καιρούς της απόλυτης απραξίας ο δήμος Ξάνθης δημοπρατεί ένα μεγάλο έργο!
Μ.Ξ.


Τουριστική ανάπτυξη, αλλά δεν φτάνει
Τον τελευταίο χρόνο φαίνεται ότι γίνεται μια συστηματική δουλειά σε επίπεδο Περιφέρειας στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο προσανατολισμός του Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μένει στα λόγια, όπως γίνεται συνήθως, αλλά μέσω και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μιχάλη Αμοιρίδη, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Πρόσφατη μεγάλη επιτυχία η αεροπορική σύνδεση της ΠΑΜΘ με την Αγγλία, αφού από τον Μάιο θα ξεκινήσουν δύο δρομολόγια σε εβδομαδιαία βάση από Λονδίνο και Μάντσεστερ προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης με συνολικά 360 επιβάτες. Ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός Thomas Cook έχει αρχίσει ήδη να υπογράφει συμβόλαια με ξενοδοχεία της Ξάνθης και της Σταυρούπολης, αφού για πρώτη φορά προσανατολίζεται σε προορισμούς της ηπειρωτικής περιοχής και όχι μόνο σε παραθαλάσσιους. Όλοι αυτοί οι τουρίστες, και άλλοι τόσοι που έρχονται ή αναμένεται να έρθουν το επόμενο διάστημα και στην Ξάνθη, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση σε πληροφορίες εντός και εκτός της πόλης, αλλά ακόμη και στην προσέγγιση. Καθημερινό σχεδόν θέαμα τα τουριστικά λεωφορεία που προσπαθούν να αφήσουν κόσμο στα προκαθορισμένα σημεία στις πλατείες Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Συχνά καταλήγουν μέχρι και το γήπεδο του ΑΟΞ, αφού οι Ξανθιώτες οδηγοί προηγούνται έναντι των τουριστών. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνεργαζόμενοι οι δασικοί υπάλληλοι Ο σχεδιασμός για τις δασικές πυρκαγιές αλλάζει. Θα εφα…