Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σβηστή θα παραμείνει η καμινάδα του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης

Σβηστή θα παραμείνει η καμινάδα του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης

0
ergostasio zaxaris 1

Αντίθετα με της Ορεστιάδας που επαναλειτουργεί από χθες – «Ας όψονται οι υπαίτιοι…», λέει ο γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Την Δευτέρα έρχεται στην Ξάνθη ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας

Κάπνισε η τσιμινιέρα του Εργοστασίου Ζάχαρης Ορεστιάδας χθες σηματοδοτώντας την επαναλειτουργία του μετά από ένα χρόνο που παρέμεινε κλειστό. Το γεγονός έδωσε ανάσα ανακούφισης την τοπική κοινωνία που μαστίζεται από την υψηλή ανεργία καθώς έχουν προσληφθεί 94 εργαζόμενοι και θα προσληφθούν 140 εποχικοί ενώ παράλληλα υλοποιήθηκε μια από τις δεσμεύεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης (ΠΝΠ Λαφαζάνη Μάιο 2015 για την εξασφάλιση βιωσιμότητας της ΕΒΖ). Πέρυσι η επιλογή να ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου όπως και αυτού των Σερρών και να σταλεί η παραγωγή στο εργοστάσιο του Πλατέος αποδείχθηκε πιο κοστοβόρα από την λειτουργία των δύο εργοστασίων. Έτσι φέτος επιλέχθηκε οι 60.000 τόνοι που συγκεντρώθηκαν από τα 12.000 στρέμματα που καλλιεργήθηκαν στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης να επεξεργαστούν στην μονάδα της Ορεστιάδας όχι απαραίτητα για να αυξηθεί η κερδοφορία αλλά να μειωθεί ή ζημιά!

«Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί» για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης

Το ίδιο δεν ισχύει και δεν προβλέπεται για το εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης αν και είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρχε ως διεκδίκηση τοπικού χαρακτήρα και στην πρόσφατη προεκλογική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο λόγος είναι συγκεκριμένος και εξαρτάται από την πραγματική κατάσταση του εργοστασίου αλλά και από το ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάντια του και τον εξηγεί ο γραμματέα της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου: «Μα γιατί δεν υπάρχει εργοστάσιο. Υπάρχει μόνο ένα κουφάρι! Αυτό κατάφερε τοπικός πολιτικός παράγοντας που ήταν και υπουργός! Να μετατρέψει σε κουφάρια όλα τα εργοστάσια του νομού μαζί και το Εργοστάσιο Ζάχαρης. Προσπαθήσαμε να δούμε τι έχει μείνει από το πλιάτσικο που έγινε ώστε τουλάχιστον να λειτουργήσει ως συσκευαστήριο. Όμως έχει μόνο μισή μηχανή πακετοποίησης! Κάποια μηχανήματα μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο των Σερρών άλλα δεν ξέρουμε που ή τι έχουν γίνει. Αυτό που θα επιδιώξουμε είναι να μεταφερθούν στην Ξάνθη οι 5 εργαζόμενοι που απέμειναν που τώρα πηγαινοέρχονται στο Πλατύ και ταλαιπωρούνται. Το σκεπτικό μας είναι να αναλάβουν την φύλαξη».

Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη – Την Δευτέρα έρχεται ο γραμματέας Πάνος Ρήγας

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Γεωργία κ. Αποστόλου του έθεσαν μεταξύ άλλων και το ζήτημα του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης και το θέμα των εργαζομένων. Επίσης αναφέρθηκε και στη πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση την Κυριακή του Περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Ένα όργανο που έχει αναβαθμιστεί με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής από απλό συμβουλευτικού χαρακτήρα με αρμοδιότητες οργανωτικές και αποφασιστικές. Στην συνεδρίαση έγινε απολογισμός όλης της εκλογικής περιόδου και τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές που θα κινηθεί το περιφερειακό συμβούλιου με δράσεις που θα έχουν στόχο: Την παραγωγική ανασυγκρότηση στον αγροτικό τομέα , την υγεία και την παιδεία. Να σημειώσουμε ότι στο όργανο αυτό συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας, οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων καθώς και όλοι οι αιρετοί. Η Ξάνθη έχει εξέχουσα θέση και ο λόγος της ιδιαίτερη βαρύτητα και στα κεντρικά μετά την απόλυτη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά. Αυτός είναι ο λόγος που ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας που εκλέχθηκε πρόσφατα από την Κεντρική Επιτροπή ξεκινά την περιοδεία του από την ΑΜΘ. Στην Ξάνθη θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση το απόγευμα στο εργατικό κέντρο ενώ θα συμμετέχει σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ίδια μέρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΑΔΕ: Τι απαντά στους λογιστές για τα λάθη στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις

Αναλυτικά η απάντηση της ΑΑΔΕ Με αφορμή ανακοίνωση λογιστών – φοροτεχνικών για τη πρ…