Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μοναδικές στιγμές έζησαν 159 δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα ROUT

Μοναδικές στιγμές έζησαν 159 δρομείς που πήραν μέρος στον αγώνα ROUT

0
rout

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για 7η συνεχή χρονιά ο υπερ-μαραθώνιος (164χλμ.) βουνού στην οροσειρά της Ροδόπης

Ενδείξεις… δολιοφθοράς στη διαδρομή καταγγέλλουν οι διοργανωτές!

Για 7η συνεχή χρονιά, ο υπερ-μαραθώνιος βουνού «ROUT/Rodopi Advendurun» πραγματοποιήθηκε στην οροσειρά της Ροδόπης, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της περιοχής, ενώ η φετινή διοργάνωση κρίνεται εξαιρετικά επιτυχημένη καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών με τους δρομείς και όσους επισκέφθηκαν το Δασικό Χωριό Ερύμανθου να μένουν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο αγώνας των 164χλμ. έγινε το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου και ακολούθησαν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου οι απονομές στους νικητές.

Ρεκόρ αγώνα (23ω, 05λ.) από τον Άγγλο Τσάρλι Σαρπ

Στην αφετηρία στάθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (17/10) 159 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (στον φετινό αγώνα συμμετείχαν 20 δρομείς από Ολλανδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ρουμανία κ.α.) καταγράφοντας το σχετικό ρεκόρ συμμετοχών και ξεκίνησαν τον μεγάλο αγώνα τους. Αφού διέσχισαν μονοπάτια και πλαγιές στην οροσειρά της Ροδόπης, περνώντας και από τους ενδιάμεσους σταθμούς υποστήριξης/ανεφοδιασμού, οι δρομείς μετά από τη διαδρομή των 164 χλμ. ξεκίνησαν να καταφθάνουν στον τερματισμό μετά από 23 ώρες (ο 1ος), με τους τερματισμούς να ολοκληρώνονται μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου καθώς οι τελευταίοι τερματισμοί σημειώθηκαν μετά από 40 ώρες τρεξίματος!

Την προσπάθεια ολοκλήρωσαν οι 111 από τους 159 συμμετέχοντες, καταγράφοντας ακόμη ένα σχετικό ρεκόρ, όπως ρεκόρ σημειώθηκε στον χρόνο αγώνα του 1ου Τσάρλι Σαρπ (Άγγλος) ο οποίος τερμάτισε σε 23 ώρες και 5 λεπτά ενώ 24 λεπτά αργότερα τερμάτισε ο 2ος Νικόλαος Καλοφύρης και ακολούθησε στην 3η θέση ο Παναγιώτης Γούναρης με χρόνο 24ω49λ. Πρώτη γυναίκα που τερμάτισε (20η στη γενική) ήταν η Τζο Μαντά με χρόνο 30ω.54λ.

«Θετικές εντυπώσεις και σχόλια από τους συμμετέχοντες»

Για τον φετινό αγώνα που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα ζητήσαμε έναν μίνι – απολογισμό από τον Ξανθιώτη δρομέα Ηλία Σπυριδόπουλο, ο οποίος είναι και εκ των διοργανωτών του ROUT.

Ο κ. Σπυριδόπουλος αρχικά τόνισε:

Η.Σ.: «Θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά σαν γενική εικόνα, κάτι που αντιλαμβανόμαστε και από τα δεκάδες θετικά σχόλια που λάβαμε μετά το τέλος του αγώνα. Σε οργανωτικό επίπεδο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα καθώς και με την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών μας υπήρξε περίθαλψη, πρώτες βοήθειες όπου χρειάστηκε, ακόμη και ασθενοφόρο ήταν σε ετοιμότητα για διακομιδή εφ’ όσον χρειαζόταν. Ο κόσμος αποκόμισε πολύ θετικές εντυπώσεις και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον αγώνα και προτίμηση στον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία του ROUT. Το τριήμερο των εκδηλώσεων επισκέφθηκε πάρα πολύς κόσμος το Δασικό Χωριό (σημείο αφετηρίας/τερματισμού αλλά και υποδοχής επισκεπτών) κάτι που είναι θετικό όχι μόνο για εμάς σαν διοργανωτές αλλά για την πόλη της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή. Πέρα από τους 159 δρομείς, στο χώρο βρέθηκαν δεκάδες συνοδοί, φίλοι των αθλητών αλλά και επισκέπτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν έστω για λίγες στιγμές τη μεγάλη υπερ-προσπάθεια των συμμετεχόντων».

Ενδείξεις… δολιοφθοράς στη διαδρομή του ROUT!

Πάντως δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς σε συγκεκριμένα κομμάτια της διαδρομής των 164χλμ. παρατηρήθηκε… εξωτερική «παρέμβαση» από αγνώστους, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν οι διοργανωτές, αφαίρεσαν πινακίδες κατεύθυνσης και σήματα που αφορούσαν τον αγώνα. Ο κ. Σπυριδόπουλος σημειώνει χαρακτηριστικά:

Η.Σ.: «Δυστυχώς παρατηρήσαμε κάποιες ενέργειες που είχαν καταγραφεί και στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά εκτεταμένα και προμελετημένα όπως φαίνεται. Κάποιος ή κάποιοι, αφαίρεσαν από συγκεκριμένα σημεία πινακίδες που έδειχναν την κατεύθυνση στους δρομείς. Πιστεύουμε ότι έγινε οργανωμένα αυτή η αποτρόπαια πράξη, καθώς παρατηρήθηκε σε συγκεκριμένο σημείο όπου οι δρομείς θα μπορούσαν να χάσουν το δρόμο και θα δημιουργούνταν πρόβλημα. Ευτυχώς το αντιληφθήκαμε αμέσως καθώς μας ενημέρωσαν οι πρώτοι δρομείς που πέρασαν από το σημείο και γνώριζαν τη διαδρομή και σπεύσαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά. Αν και έχουμε ενδείξεις στο ποιος μπορεί να ήταν ο δράστης αυτής της απερίσκεπτης ενέργειας δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες όμως την επόμενη χρονιά θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για την αποφυγή τέτοιων απρόοπτων συμβάντων. Αυτός που το έκανε ήταν πραγματικά ασυνείδητος καθώς με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν, μιας και προέχει πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των δρομέων».

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …