400 γραμμάρια κρέας ποντίκι μόσχου
1 κλωνάρι σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 καρότα
1-2 πατατούλες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο (προαιρετικό)
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά ρύζι ή μια κουταλιά κριθαράκι (προαιρετικά)
Χοντρό αλάτι, λεμόνι, πιπέρι
Τοποθετήστε το κρέας στη χύτρα ταχύτητας και προσθέστε το λίτρο νερού. Βάλτε μέσα και ολόκληρο το κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο. Αφήστε το κρέας να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε το κρέας και το ζωμό από τη χύτρα και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα, μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέστε σέλινο, καρότα, πατατούλες, πράσο και στη συνέχεια λίγο ρύζι ή κριθαράκι, αν θέλετε η σούπα να γίνει πιο «παχιά» και χορταστική. Προσθέστε χοντρό αλάτι και κλείστε την κατσαρόλα για να βράσουν άλλα 20 λεπτά περίπου όλα μαζί τα υλικά. Πριν το τέλος, προσθέστε τον χυμό ενός λεμονιού. Οταν σερβίρετε την κρεατόσουπα, προσθέστε φρεσκοκομμένο πιπέρι