Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Μόνο ο Σολτάνι εκτός για Ξάνθη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

Skoda Ξάνθη: Μόνο ο Σολτάνι εκτός για Ξάνθη στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

0
soltani 2

O Βοσκάκης διαιτητής στη σαββατιάτικη αναμέτρηση στα Πηγάδια

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια. Το χθεσινό πρόγραμμα της ξανθιώτικης ομάδας περιλάμβανε πρωινή προπόνηση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι παίκτες εκτός του Σολτάνι ο οποίος συνεχίζει ατομικές προπονήσεις λόγω της «καραντίνας» που του έχει επιβληθεί για πειθαρχικό παράπτωμα (καυγάς με Καζναφέρη στο Καυτανζόγλειο).

Πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης ο Ραζβάν Λουτσέσκου συγκέντρωσε τους παίκτες και παρακολούθησαν βίντεο με ανάλυση φάσεων τόσο της Ξάνθης όσο και του επερχόμενου αντιπάλου. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο βοηθητικό γήπεδο για την προπόνηση στην οποία το βάρος έπεσε στις ασκήσεις τακτικής ενώ στο τέλος του προγράμματος ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε τις οδηγίες του στους ποδοσφαιριστές τόσο στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι όσο και στα τελειώματα φάσεων.

Ανατροπή στην υπόθεση Σολτάνι – μειώνεται η ποινή της Super League

Στα… μαλακά ενδέχεται να πέσει ο Καρίμ Σολτάνι, σε σχέση τουλάχιστον με τον Πειθαρχικό Κώδικα που θα εξετάσει το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της Super League. Αν και οι περισσότεροι υπέθεταν ότι ο διαιτητής απέβαλε τον Αλγερινό για εξύβριση, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνος. Άλλωστε, αν μιλάγαμε για εξύβριση διαιτητή, τότε δεν θα έπρεπε να έχουμε κίτρινη αλλά απευθείας κόκκινη. Με βάση το γράμμα του κανονισμού δηλαδή, μπορεί να τιμωρηθεί μόνο με μία αγωνιστική. Ωστόσο η ποινή μπορεί να πολλαπλασιαστεί, καθώς στο φύλλο αγώνος καταγράφεται εκτενώς η συμπεριφορά του, το πώς προσπαθούσαν να τον κρατήσουν οι συναθλητές του αλλά και το σοβαρότατο επεισόδιο που είχε με τον τιμ μάνατζερ της ομάδας Γιώργο Κασναφέρη.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από όλα τα άλλα, στον Σολτάνι έλαχε μετά από κλήρωση να υποβληθεί και σε έλεγχο ντόπινγκ, μετά το τέλος του αγώνα του Καυτανζογλείου. Εφόσον πάντως περιγράφονται αυτά μόνο στο φύλλο αγώνος, τότε απομακρύνονται τα ακραία σενάρια της τιμωρίας ακόμα και με έξι αγωνιστικές και μπορεί αυτή να περιοριστεί στη μία, άντε δύο, το πολύ τρεις (και αυτό τραβηγμένο ίσως).

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι όλα όσα προαναφέρθηκαν αφορούν την τιμωρία του Σολτάνι από τα πειθαρχικά όργανα της Λίγκας και όχι από την ίδια την ομάδα. Για αυτόν θα αποφασίσει η διοίκηση, αφού πρώτα απολογηθεί, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι πάντως να ληφθεί απόφαση, ο Σολτάνι προπονείται μόνος του, χώρια από την υπόλοιπη ομάδα. Έτσι κι αλλιώς, δεν υπολογίζεται για το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό. Μετά ακολουθεί ως γνωστόν η διακοπή του πρωταθλήματος, και επειδή ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, μην αποκλείσετε πέρα από ένα βαρύ πρόστιμο, να μην υπάρχει επιπλέον αποκλεισμός σε σχέση με όσα θα αποφασίσει η Λίγκα.

Ο Βοσκάκης διαιτητής στο σαββατιάτικο παιχνίδι στα Πηγάδια

Εν τω μεταξύ η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της επερχόμενης 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League. Στο ματς Ξάνθη – Παναθηναϊκός ορίστηκε ο Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου) με βοηθόυς τους Βλάσση (1ος – Λασιθίου) και Καλφάκη (2ος – Χανίων), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών).

SUPER LEAGUE

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

16.00: Πανθρακικός – Λεβαδειακός (NS2)

Διαιτητής: Βάτσιος (Δ. Αττικής)

18.15: Παναιτωλικός – Πανιώνιος (NS1)

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

20.30: Skoda Ξάνθη – Παναθηναϊκός (NS2)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

16.00: Α.Ε.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (NS2)

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

18.15: ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια (NS3)

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

18.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Ηρακλής (NS2)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

20.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός (NS1)

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

19.30: Αστέρας Τρ. – Πλατανιάς (NS1)

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 15

2. Παναθηναϊκός 12

3. Π.Α.Ο.Κ. 10

4. A.E.K. 10

5. Παναιτωλικός 7

6. Αστέρας Τρ. 7

7. ΠΑΣ Γιάννινα 7

8. Πανιώνιος 7

9. Skoda Ξάνθη 6

10. Ατρόμητος Αθ. 6

11. Λεβαδειακός 6

12. Ηρακλής 5

13. ΑΕΛ Καλλονής 5

14. Βέροια 5

15. Πανθρακικός 2

16. Πλατανιάς 1

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της σημερινής εμβόλιμης 33ης αγωνιστικής

Με την πρωταθλήτρια ΑΟ Καβάλας παίζει το Άβατο – Με Πανθρακικό εκτός ο Πετεινός Με τις ανα…