Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλειστά φαρμακεία από χθες

Κλειστά φαρμακεία από χθες

0
farmakeio kleisto-empros

24ωρες κυλιόμενες απεργίες ανά δίωρο και 10 – 12 εφημερεύοντα στην Ξάνθη

Αντιδρούν στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων μιλώντας για ξεπούλημα του φαρμακείου της γειτονιάς στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα

Σε χορό κινητοποιήσεων μπαίνουν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας με κυλιόμενες απεργίες προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, τονίζοντας ότι η υπό έκδοση υπουργική απόφαση «καταλύει τη φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού».

24ωρες κυλιόμενες απεργίες ανά δίωρο και 10 – 12 εφημερεύοντα στην Ξάνθη

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ξάνθης, συμμετέχει στις 24ωρες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ανά δίωρο και με 10 – 12 εφημερεύοντα φαρμακεία, από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ακολουθώντας τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου της 24ης Οκτωβρίου. Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΦΣΞ αυτή η επιλογή έχει στόχο να μειώσει την ταλαιπωρία του κοινού. Εξηγώντας τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης είπε χαρακτηριστικά πως ουσιαστικά πρόκειται για «ξεπούλημα τα φαρμακείων και πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του: «Θέλουν να ξεπουλήσουν τα φαρμακεία της γειτονιάς σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και οι φαρμακοποιοί θα έχουν το ρόλο του …αυτοφωράκια όπως είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ένας υπάλληλος δηλαδή που θα έχει όλη την ευθύνη και θα επωμίζεται τις συνέπειες των επιλογών ενός επιχειρηματία! Δεν μπορούμε να δεχτούμε να έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν φαρμακεία και επαγγελματίες που δεν είναι φαρμακοποιοί. Το φάρμακο είναι διατιμημένο είδος. Ποιος ο λόγος να μας ξεπουλάμε όταν επιπλέον δεν έχει κανένα όφελος ο καταναλωτής», αναρωτιέται η κα Κάλφα ζητώντας την κατανόηση του κοινού για την όποια ταλαιπωρία υποστεί.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…