Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Χωρίς δεσμεύσεις ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

Χωρίς δεσμεύσεις ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη

0
rigas syriza

Στόχος η λειτουργία του συσκευαστηρίου στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης και η αναβίωση της τευτλοκαλλιέργειας

Το κόμμα ο αριστερός εκφραστής της διακυβέρνησης με παρεμβατικότητα για την προώθηση λύσεων

Λίγα λόγια και χαμηλούς τόνους κράτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας που επισκέφτηκε την Ξάνθη στα πλαίσια της περιοδείας του στην Αν. Μακ. Θράκη με απώτερο στόχο – όπως είπε – την διεύρυνση της κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ και του «ανοίγματος» του κόμματος στην κοινωνία μέσα από τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας με το εκλογικό σώμα που του έδωσε αυτή την εκλογική δύναμη ιδιαίτερα στην περιφέρεια μας όπου εξέλεξε 17 βουλευτές! Έτσι η επιλογή του να ξεκινήσει την περιοδεία του από αυτή έχει σημειολογικό χαρακτήρα και αυτό επίσης επισημάνθηκε και την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ περιστοιχισμένος από τους τρεις βουλευτές, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Στάθη Γιαννακίδη, Γρηγόρη Στογιαννίδη και τον γραμματέα της Νομαρχιακής Ξάνθης, Γιώργο Χατζηθεοδώρου, ενώ στις 7.30 το απόγευμα μίλησε σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης.

Τοπικά ζητήματα επί τάπητος

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν τοπικά ζητήματα ο κ. Ρήγας περιέγραψε σε αδρές γραμμές το περιφερειακό σχέδιο δράσης που έχει στην ατζέντα του το κόμμα. Συγκεκριμένα σ’ ότι αφορά το σχεδιασμό για το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης είπε πως μετά την επαναλειτουργία του Εργοστασίου στην Ορεστιάδα σειρά έχει η Ξάνθη όχι όμως σε παραγωγική βάση αλλά η λειτουργία του ως συσκευαστηρίου με την προϋπόθεση όμως να αναβιώσει η τευτλοκαλλιέργεια, και αυτή θα είναι η κατεύθυνση. Απέφυγε όμως να δεσμευτεί για την καταβολή του 12% στις επιχειρήσεις που οφείλεται από το 2009 καθώς επίσης και για την επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης όπως έγινε με της Κομοτηνής λέγοντας ρητά και ξεκάθαρα: «Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε για άμεσες λύσεις». Είπε όμως πως στο περιφερειακό σχέδιο υπάρχουν στοχευμένες δράσεις ανά τόπο και πως εκεί που δίνεται βαρύτητα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και αναστολή του υφιστάμενου παραγωγικού μοντέλου που παράγει ανεργία. Κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος που δημιουργήθηκε με την παρουσία δύο βουλευτών της Ροδόπης σε εκδήλωση για την Μικρασιατική καταστροφή και ο θόρυβος που ακολούθησε από δηλώσεις στελεχών του DEB ο κ. Ρήγας «προστάτευσε» τους μειονοτικούς βουλευτές σημειώνοντας πως όλοι είναι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου και οφείλουν να συμμετέχουν σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Το κόμμα ο αριστερός εκφραστής της διακυβέρνησης

Σ’ ότι αφορά το προσφυγικό κύμα που ενδέχεται να δεχτεί τώρα τον χειμώνα ο Έβρος είπε πως δεν είναι απίθανο να συμβεί και πως λαμβάνονται μέτρα γι αυτό. Επεσήμανε δε πως προσφυγικό είναι μια κρίση μέσα στην κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη. Εξήρε επίσης την στάση του κόσμου απέναντι στους μετανάστες λέγοντας πως οι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν έχουν αποθέματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και αυτό είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Αναφορικά με την παρεμβατικότητα που έχει το κόμμα στην κυβέρνηση ο κ. Ρήγας τόνισε πως το κόμμα είναι ο αριστερός εκφραστής και ένας από τους δύο πυλώνες της αριστερής διακυβέρνησης. Υπογράμμισε πως είναι σταθερά δίπλα στην κυβέρνηση , όχι όμως σαν απλός παρατηρητής αλλά ο συνδετικός της κρίκος με την κοινωνία που επιχειρεί να προωθεί λύσεις. Τέλος σ’ ότι αφορά την διαπραγμάτευση για τα κόκκινα δάνεια και για το πώς θα αντιδράσει το κόμμα αν η συμφωνία με του δανειστές προβλέπει πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία απέκλεισε ρητά και κατηγορηματικά τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…