Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σουφλέ Τυριών με Ζαμπόν

Σουφλέ Τυριών με Ζαμπόν

0
soufle-zambon

-100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια

-100 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

-50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

-50 γρ. αλεύρι

-50 γρ. βούτυρο

-250 ml γάλα

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

-4 αυγά [χωριστά κρόκοι και ασπράδια]

-λίγο αλάτι – πάπρικα – πιπέρι

Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε και το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Κατεβάστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Σε μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και προσθέτετε τα τυριά, το ζαμπόν και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Δοκιμάστε και αν δεν είναι αλμυρό προσθέστε λίγο αλάτι, το πιπέρι και τη πάπρικα.

Σε άλλο μπολ προσθέτετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε πηχτή μαρέγκα. Αρχίζετε να προσθέτετε κουταλιά- κουταλιά τη μαρέγκα και το μείγμα τυριών στη μπεσαμέλ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο μπολ για σουφλέ ή σε ατομικά πυρίμαχα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 18′-20′ περίπου χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο. Όταν ροδίσει από πάνω το σουφλέ σας είναι έτοιμο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…