Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ αλμυρό με γιαούρτι, κεφαλοτύρι, καρότο και δυόσμο

Κέικ αλμυρό με γιαούρτι, κεφαλοτύρι, καρότο και δυόσμο

0
keik-giaourti

3 αβγά

125γρ. ελαιόλαδο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

300γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)

150γρ. κεφαλοτύρι ξυσμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 καρότο τριμμένο

1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο

15 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά από το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και αφήνετε το τηγάνι εκτός φωτιάς. Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε τα αβγά και τα χτυπάτε ελαφρά μαζί με τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μίγμα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το ξυσμένο τυρί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τα καρότα, το δυόσμο, τον άνηθο και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 26εκ. και ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα. Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο κόβοντας κομμάτια και γαρνίροντας, αν θέλετε με φυλλαράκια δυόσμου και ντοματίνια κομμένα στη μέση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιάρος με σέσκουλα, σπανάκι και σταφίδες

1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο 700 gr. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 1 μάτσ…