Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Εξελίξεις προσεχώς στην «Κοινωνία Δημοτών»

Εξελίξεις προσεχώς στην «Κοινωνία Δημοτών»

0
poulios parousiasi

Αναμένονται παραιτήσεις Πούλιου – Καλογεγή στην συνάντηση της επόμενης Τετάρτης

Η «προίκα» και το στοίχημα του Πούλιου

Εξελίξεις προμηνύονται στην δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης «Κοινωνία Δημοτών». Η πρωτοβουλία του επικεφαλής Χρίστου Πούλιου να προσκαλέσει σε ολομέλεια την παράταξη την επόμενη Τετάρτη πυροδότησε τα σενάρια διαδοχής του. Τα σενάρια αυτά διακινούνται πολύ καιρό και από τότε που ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει όταν κρίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει ομαλά και χωρίς να επηρεαστεί η συνοχή της παράταξης, ωστόσο εδώ και 2 χρόνια δεν το αποφάσισε. Σ’ αυτή όμως η συνέλευση – σύμφωνα με πληροφορίες μας – αναμένεται να θέσει το θέμα της παραίτησής του ενώπιον των μελών ενώ το ίδιο πρόκειται να κάνει και ο Κρίτων Καλογερής. Να σημειώσουμε επίσης ότι τη πρόθεσή του να παραιτηθεί είχε εκφράσει και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τιμούρ.

Αλλαγή σκυτάλης στην «Κοινωνία Δημοτών»

Σε περίπτωση που επικρατήσει το σενάριο της παραίτησης των τριών στο δημοτικό συμβούλιο μπαίνουν ο Μανώλης Φανουράκης στη θέση του Χρίστου Πούλιου, ο Ηλίας Βασιλούδη στην θέση του Κρίτωνα Καλογερή και ο Γιώργος Μυλωνάς στη θέση του κ. Χουσεϊνογλου Τιμούρ. Ο κ. Θανάσης Ξυνίδης μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως είναι πιθανό να παραιτηθεί ο Χρίστος Πούλιος και πως η τυπική διαδικασία εκλογής νέου επικεφαλής προβλέπει την εκλογή του από τους εκλεγμένους ,ωστόσο μπορεί αν αποφασιστεί να μην είναι αιρετός ο ίδιος αλλά ν’ ανήκει στον ευρύ χώρο της παράταξης και να οριστεί εκπρόσωπος στο δημοτικό συμβούλιο. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την προσωπική του επιθυμία να μην παραιτηθεί ο Χρίστος Πούλιος.

Η «προίκα» του Πούλιου: Η νέα γενιά της Κοινωνίας των Δημοτών

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ο Χρίστος Πούλιος μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί για τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις ωστόσο αφήνει μια σημαντική «προίκα» πίσω του. Είναι οι νέοι στον ευρύ κύκλο της παράταξης που κατάφερε να ενεργοποιήσει ν’ ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και να συμμετέχουν στις διαδικασίες μέσα στην παράταξη κι αυτό του πιστώνεται. Στα δύο όμως αυτά χρόνια από τις εκλογές και εξαιτίας της νωχελικής αντιπολίτευσης που ασκήθηκε καθώς η μισή παράταξη ήταν υπό αναχώρηση αυτή η γενιά απενεργοποιήθηκε. Το στοίχημα λοιπόν του Πούλιου είναι να την ενεργοποιήσει εκ νέου είτε με άμεση διαδοχή είτε με προετοιμασία για τη διαδοχή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…