Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αναβαθμίζεται με αμερικανική βοήθεια

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη αναβαθμίζεται με αμερικανική βοήθεια

0
kentro politismou sep 2015

Με δωρεά 59.700 € από το μορφωτικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας θα πραγματοποιηθούν επισκευές και βελτίωση του εξοπλισμού

Ομόφωνα εγκρίθηκε η προσφορά, αποτέλεσμα της 12ετούς συνεργασίας με τον φορέα, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού

Συνοπτική και ως επί τω πλείστω διαδικαστική ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού το μεσημέρι της Τρίτης.

Αρχικά, εξ αφορμής της συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης, ο Δημήτρης Μπένης πρότεινε το ΔΣ να καταθέσει πρόταση στο δήμο Ξάνθης για να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της πόλης για την πολυετή προσφορά βιβλίων και γνώσης στον πρώην υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ευάγγελο Κουράκη. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ωστόσο του εξήγησαν ότι ο δήμος έχει δικαίωμα να δώσει το κλειδί της πόλης μόνο σε ένα άτομο και αυτό για φέτος τουλάχιστον είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με βάση μία άλλη πολυετή συνεργασία, αυτή του Κέντρου Πολιτισμού και συγκεκριμένα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με το Μορφωτικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας πρόκειται να προχωρήσουν μια σειρά από επιδιορθώσεις και βελτιώσεις στους χώρους της δημοτικής και της παιδικής βιβλιοθήκης, όπου τα τελευταία χρόνια υπάρχει η αμερικανική γωνιά με αγγλόφωνα βιβλία που προσφέρει το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας. Στους χώρους των δύο βιβλιοθηκών έχουν πραγματοποιηθεί ως αποτέλεσμα της 12χρονης συνεργασίας κάποιες διαλέξεις και εκδηλώσεις που το μορφωτικό τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας έχει προωθήσει στην πόλη μας, μαζί με άλλες επτά περιοχές της χώρας, όπου έχουν επίσης δημιουργηθεί αμερικανικές γωνιές.

Όπως ενημερώθηκαν συνοπτικά τα μέλη του ΔΣ, το μορφωτικό τμήμα της πρεσβείας θα προσφέρει 59.700 € για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης, επισκευές, υπολογιστές, κλιματιστικά κλπ. Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η προσφορά μιας και πρόκειται για αλλαγές που έχει ανάγκη ο χώρος και αδυνατεί να πραγματοποιήσει το νομικό πρόσωπο με τις δικές του δυνάμεις.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν μερικά διαδικαστικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν και η αγορά μουσικών οργάνων και αναλωσίμων για το δημοτικό ωδείο Ξάνθης.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…