Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Από χώρος πάρκινγκ ξανά πλατεία, η πλατεία Μητροπόλεως

Από χώρος πάρκινγκ ξανά πλατεία, η πλατεία Μητροπόλεως

0
plateia mitropoleos

Ξεκίνησε έργο ανάπλασης – Με λεφτά του δήμου και με εργαζόμενους στα 5μηνα

Η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση εξέδρας – Κανονικά θα γίνεται η κυκλοφορία διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Ξάνθης –

Με δυνατά «γκαπ – γκουπ» ξύπνησαν οι κάτοικοι της Π. Πόλης το πρωί της Δευτέρας. Συνεργείο του Δήμου που είχε περιφράξει με κάγκελα από το Σάββατο την πλατεία Μητροπόλεως άρχισε να ξηλώνει τα πλακάκια. Απώτερος στόχος να δοθεί μορφή και χρηστική ιδιότητα πλατείας σ’ ένα χώρο που λειτουργούσε σαν πάρκινγκ!

Πλατεία Μητροπόλεως όνομα και πράγμα…

Τα ‘χε στο πρόγραμμα ο δήμος Ξάνθης μόλις τελειώσουν οι γιορτές της Π. Πόλης να βάλει μπρος την ανάπλαση και τον εξωραϊσμό μιας πλατείας που βρίσκεται στην ομορφότερη πλευρά της πόλης και παρόλα αυτά είχε υποβαθμιστεί σε πάρκινγκ. «Θέλαμε να την ξανακάνουμε πλατεία. Δεσμευτήκαμε προεκλογικά και τώρα τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Θέλουμε να μπορεί ο επισκέπτης να ξεκουραστεί στα παγκάκια που θα τοποθετήσουμε, να παίξουν τα παιδιά, να εξωραϊστεί με λουλούδια ο χώρος, να αναβαθμιστεί, να γίνει χώρος συνάθροισης κοινού όπως όλες οι πλατείες. Έχουμε κάνει μελέτη η οποία έχει πάρει εγκρίσεις από την ΕΠΑΕ και από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και ξεκινήσαμε το έργο», αναφέρει στο «Ε» ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος.  

Τι θα γίνει με την εξέδρα;

Είναι γνωστό ότι η πλατεία Μητροπόλεως είναι το κέντρο του εορτασμού των γιορτών Π. Πόλης καθώς στην εξέδρα που στήνεται πραγματοποιούνται όλες οι συναυλίες. Αυτή η παράμετρος έχει προσμετρηθεί στην μελέτη και για το λόγο αυτό θα τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο τα 6 παγκάκια και οι ζαρντινιέρες που να μην παρεμποδίσουν την τοποθέτηση της εξέδρας. Επίσης τα κολονάκια που θα τοποθετηθούν για να αποτρέπουν το παρκάρισμα θα είναι αφαιρούμενα (όχι βυθιζόμενα) ώστε να αφαιρούνται για την εξέδρα. «Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται απρόσκοπτα», διαβεβαιώνει ο κ. Δημαρχόπουλος επισημαίνοντας πως είναι μεν ένα μικρό έργο αλλά σημαντικό για την Π. Πόλη, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της.

Με λεφτά του δήμου και με εργαζόμενους στα 5μηνα

Το έργο χρηματοδοτείται με λεφτά του δήμου (είναι χαμηλού προϋπολογισμού) και υλοποιείται από εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία του δήμου. Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλης Τσέπελης η υπηρεσία έχει στελεχωθεί με εργαζόμενους του 5μήνου και αυτό της έχει δώσει άλλη δυναμική ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να εκτελεί έργα του δήμου. Μ’ αυτή την «μέθοδο» γίνονται μικροέργα και παρεμβάσεις σ’ όλη την πόλη πάντα με στόχο: «να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δημότη», καταλήγει ο κ. Τσέπελης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…