Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Γράμματα σπουδάγματα» χωρίς δάσκαλους,…

«Γράμματα σπουδάγματα» χωρίς δάσκαλους,…

0
mathites sxoleio

Πάνω από 150 τα κενά στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία του νομού μας

Πρόβλημα και στην Καθαριότητα λόγω εκλογών – Δεν ξεκίνησε ακόμη το πρόγραμμα «Πρόβλεψη» για το πρωινό κουλούρι

«Γράμματα σπουδάγματα» χωρίς δασκάλους και νηπιαγωγούς καλούνται να μάθουν τα Ξανθιωτάκια. Τα σχολεία άνοιξαν αλλά χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και κατά συνέπεια υπολειτουργούν.

Λείπουν 50 δάσκαλοι και 28 νηπιαγωγοί στα σχολειά του νομού μας

Μακρά η λίστα των ελλείψεων στα δημοτικά σχολεία του νομού μας. Όπως μας πληροφορεί ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης Αναστάσιος Μάρκου λόγω των ελλείψεων σε δασκάλους και νηπιαγωγούς δεν λειτουργούν όλα τα ολοήμερα της πόλης (πάνω από20 ) καθώς επίσης και τα ολοήμερα των νηπιαγωγείων στα χωριά. Σε μερικά νηπιαγωγεία φοιτούν νήπια και προνήπια και σε άλλα μόνο νήπια. Συνολικά τα κενά υπολογίζονται σε πάνω από 150 δασκάλους και νηπιαγωγούς καθώς και εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Αναλυτικά λείπουν: 20 δάσκαλοι, 40 επαθίτες (για τα μειονοτικά), 28 νηπιαγωγοί 14 καθηγητές Αγγλικών και ειδικότητες για το Ειδικό Αναμορφωμένο πρόγραμμα: 7 θεατρολόγοι, 7 πληροφορικής, 6 μουσικοί, 6 γυμναστές, 9 Καλλιτεχνικών, 1 Γαλλικών και 2 Γερμανικών. Επίσης στα δύο σχολεία Ειδικής Αγωγής λείπουν 29 δάσκαλοι, 6 νηπιαγωγοί 2 γυμναστές , 1 μουσικός και 1 πληροφορικής.

Όλα του σχολειού δύσκολα…

Όμως τα προβλήματα των σχολειών δεν περιορίζονται μόνο στην έλλειψη δασκάλων αλλά και στην έλλειψη καθαριότητας καθώς δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις λόγω των εκλογών. Έτσι προς το παρόν – όπως αναφέρει ο κ. Μάρκου – θέματα καθαριότητας διευθετούνται από τις Σχολικές επιτροπές σε με συνεργασία με τους δήμους. Οι δήμοι έχουν κάνει επίσης παρεμβάσεις συντήρηση των σχολικών μονάδων και ο κ. Μάρκου εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτό, ενώ επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια υλικοτεχνικού υλικού για το οποίο επίσης φροντίζουν οι Σχολικές επιτροπές. Τέλος η μεταφορά των μαθητών γίνεται κανονικά σ’ όλα τα σχολεία με λεωφορεία και Ταξί.

Πρόβλεψη για το πρωινό κουλούρι…

Να σημειώσουμε ότι το πρόγραμμα «Πρόβλεψη» του Ιδρύματος Νιάρχου στο οποίο εντάσσονται σχολεία κατόπιν αίτησής του και παρέχει πρωινό στα παιδιά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν κάνει την σχετική αίτηση αρκετά σχολεία του νομού που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν παιδιά που δεν σιτίζονται κανονικά. Επίσης ανάλογο πρόγραμμα έχει και η Μητρόπολη Ξάνθης, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει κι αυτό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …