2 ντοµάτες
1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. φρεσκοτριµµένο πιπέρι
1 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
4 σκουµπριά, καθαρισµένα
1/4 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 µέτρια κρεµµύδια, κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
Κόβουμε 4 λεπτές ροδέλες ντομάτας στη μέση και την υπόλοιπη ποσότητα ντομάτας σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τα «μισοφέγγαρα» σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε µε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανοίγουμε τις κοιλιές των ψαριών μέχρι την ουρά. Τα λαδώνουμε ελαφρά µε τη βοήθεια ενός πινέλου και γεμίζουμε το καθένα µε 4 «μισοφέγγαρα» ντομάτας. Κλείνουμε τα ψάρια και στερεώνουμε την κοιλιά µε µια οδοντογλυφίδα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε στον πάτο του τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Μοιράζουμε τα κυβάκια της ντομάτας και την κάππαρη και τοποθετούμε από πάνω τα ψάρια. Περιχύνουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε µε τη ρίγανη. Ψήνουμε για 30 λεπτά.