100 ml έ.π. ελαιόλαδο
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. κόκκινες πιπεριές, σε μικρά καρέ
150 γρ. κίτρινες πιπεριές, σε μικρά καρέ
αλάτι
150 γρ. πλιγούρι
250 ml ζωμός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου
150 γρ. κολοκύθια, σε μικρά καρέ
150 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
δυόσμος, ψιλοκομμένος
Ζεσταίνουμε µια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το πλιγούρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε τον ζωμό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αμέσως, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαγειρευτεί το πλιγούρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.