Σχόλια 31/08/15

0
Σ’ αυτές τις εκλογές έγκυρη δημοσκόπηση μπορεί να έχει μόνο ο Άγιος Φανούριος!


Μας δουλεύουν
Δύο φορείς, οι Τράπεζες και η ΔΕΗ, δουλεύουν άγρια τους συνεπείς πελάτες τους. Κάθε τόσο, βγάζουν ανακοινώσεις για δήθεν μπόνους στους καλοπληρωτές που συναλλάσσονται μαζί τους. Ουσία; Καμία! Το κάνουν για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους δημοσίων σχέσεων. Καλλιεργούν κλίμα για δήθεν επιβράβευση των συνεπών πελατών τους, μήπως και παρακινήσουν κάποιους από τους κακοπληρωτές και πληρώσουν.
Είναι όμως καιρός να σταματήσει το δούλεμα αυτό για δήθεν μπόνους και άλλα.
Γ.Δ.


Ναυάγιο γάμου
Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ. Κι αυτό γιατί κρίθηκαν ανεδαφικοί οι όροι του Γ.Παπανδρέου, ενώ δεν δέχτηκε τον αποκλεισμό του από το να είναι υποψήφιος όπως το έθετε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Κι έτσι, ναυάγησε οριστικά ο γάμος αυτός που από την αρχή ήταν πολύ δύσκολο να έχει επιτυχία. Αιτία; Ασυμφωνία χαρακτήρων.
Γ.Δ.


Δεν απουσιάζει η Ξάνθη
Στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαμε αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον Παναγιώτη Σγουρίδη. Τώρα με την υπηρεσιακή, έχουμε τον Φίλιππο Τσαλίδη ως υπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Και οι δύο προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ.
Ποιο έχει σημασία τελικά; Πρώτον ότι δεν απουσιάζει η Ξάνθη έστω και από τσόντα και δεύτερον πως κανένας δεν πάει χαμένος. Όλο και κάτι θα βρεθεί για να τακτοποιηθεί.
Γ.Δ.


Δίκαιη κινητοποίηση
Όσοι έχουν συγγενείς αγρότες ή κτηνοτρόφους, όσοι γνωρίζουν και έχουν φίλους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, γνωρίζουν επίσης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Θα έμαθαν για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές διάθεσης και από την άλλη την υψηλή φορολογία που τους ετοίμασε το 3ο Μνημόνιο.
Έτσι, το να ασχοληθεί κάποιος με τον καπνό, που απαιτεί ασχολία πολλών μηνών, στο τέλος του μένει ως κέρδος μόνον… ο κόπος του!
Με 2 και 3 ευρώ το κιλό ο μπασμάς, με παραγωγές ενός τόνου το πολύ 1.500 κιλών, τι κέρδος να έχει κανείς εάν αφαιρέσει φάρμακα και άλλα;
Το ίδιο συμβαίνει και με την εκτροφή ζώων. Μικρών και μεγάλων ή γαλακτοφόρων. Χρειάζεται ριζική και εκ βάθρων αναδιάρθρωση γι’ αυτό και κινητοποιούνται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι τον Σεπτέμβριο.
Γ.Δ.


Ίδιες λίστες
Το ξεκαθάρισε ο Μεϊμαράκης προχθές σε συνάντησή του με υποψήφιους του κόμματος ως προς τη σειρά!
Τους διαβεβαίωσε και μάλιστα το δήλωσε κι επίσημα, ότι οι λίστες θα παραμείνουν ως έχουν. Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις που κάποιοι για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι οπότε και θα αντικατασταθούν.
Έτσι, η λίστα στη Ν.Δ. στην Ξάνθη θα παραμείνει ίδια όπως στις εκλογές του Ιανουαρίου. Κοντός, Ανδρέου, Μαλάκης, Χατζηγκενέ, Μπαντάκ.
Γ.Δ.


Άβουλος και άτολμος
Είτε έχει δίκιο είτε έχει άδικο, είναι γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος τα έκανε μπάχαλο, σε ένα καθαρά τυπικό θέμα. Ο άνθρωπος απέδειξε για μια άλλη φορά ότι δεν είναι σε θέση να χωρίσει δυο γαϊδουριών άχυρα. Άβουλος και άτολμος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στάση του στον ξυλοδαρμό της Κανέλλη, αλλά και τις 850.000 προσλήψεις που έκανε όταν – ήταν υπουργός εσωτερικών, οδηγώντας την χώρα στην χρεοκοπία. Ας το δουν αυτό εκείνοι που τον ψήφιζαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πάμε σε εκείνες τις καταστροφικές εκλογές. Τότε δεν είπε τίποτε ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε η Ζωή. Ας τον λουσθούν τώρα…
Γ.Λ.


Η γυναίκα του Καίσαρα…
Αν ισχύει το ρητό μια φορά για τη γυναίκα του Καίσαρα, ισχύει δέκα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Ο ΠτΔ δεν είναι υπάλληλος του Πρωθυπουργού που επιδιώκει να κρυφτεί πίσω από εκείνον για να κρύψει -μαζί με όλα τα υπόλοιπα- και τις θεσμικές του απρέπειες. Η πολιτική στάση και θέση των αρχηγών στη σύσκεψή τους υπό τον ΠτΔ κρίνεται και αυτή εκλογικά, καθώς έχει σημασία για το ποιος συνεργάζεται και ποιος όχι, και ποιος προκαλεί τελικά τις εκλογές.
Λ.Π.


Κούρεμα συντάξεων
Οι πρώτοι που ένοιωσαν στο πετσί τους τις επιπτώσεις του τρίτου μνημονίου ήταν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου που πήγαν στα γκισέ των τραπεζών την Παρασκευή για να παραλάβουν τη σύνταξή τους και την πήραν κουτσουρεμένη
Λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΥΥ, οι συντάξεις Σεπτεμβρίου ήταν αρκετά «ψαλιδισμένες», ενώ ανάλογες περικοπές θα υποστούν κι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που θα καταβληθούν την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.
Βέβαια λόγω και των εκλογών αναβλήθηκε η αναδρομική παρακράτηση, γιατί ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ. Το μεγάλο σοκ θα το πάθουν στις 25 Σεπτεμβρίου, όταν θα πάρουν τη σύνταξη του Οκτωβρίου. Γι’ αυτό και η μεγάλη πρεμούρα του πρωθυπουργού να γίνουν οι εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου …


Παράταση στην θητεία των Διευθυντών Εκπαίδευσης
Στα καθήκοντά τους συνεχίζουν οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού παρατείνεται μέχρι νεωτέρας η θητεία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν στις θέσεις τους και οι προϊστάμενοι των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και των προϊσταμένων κέντρων διαφοροδιάγνωσης, διάγνωσης και υποστήριξης ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, η παράταση αυτή θα ισχύει, μέχρις ότου εκδοθούν νεώτερες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα προβλέπουν την πλήρωση των σχετικών θέσεων. Και αυτό παρότι είχαν προγραμματιστεί εκλογές για τον Ιούλιο, μετά τις εκλογές διευθυντών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.
Χ.Δ.


Τα λάθη πληρώνονται
Άνιση κατανομή πόρων κατήγγειλε πριν λίγες μέρες ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Κομοτηνής. Το κονδύλιο για την υπερωριακή νυχτερινή απασχόληση εγκρίθηκε μειωμένο για το Σισμανόγλειο σε σχέση με άλλα νοσοκομεία, αναφέρουν στην επιστολή τους προς την 4η ΥΠΕ. Το κονδύλιο για τις πρόσθετες αμοιβές του έτους 2015 για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, πλην του επιστημονικού προσωπικού, ανέρχεται σε 306.000€, ενώ το νοσοκομείο ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας 382.000€. Το προσωπικό πληρώθηκε με 11% οριζόντια περικοπή για κάθε μήνα, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Αυτό, όμως, ήταν και το λάθος. Όπως μας είπαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ξάνθης, είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν ‘’μοιραία’’. Αντί να επιλέξουν δηλαδή να πάρουν τα μειωμένα χρήματα του τριμήνου και να καλύψουν τις ανάγκες δύο μηνών, με τα υπόλοιπα να μεταφέρονται ως οφειλόμενα, όπως κάνουν στο νοσοκομείο Ξάνθης, ζήτησαν να γίνει περικοπή σ’ αυτά που παίρνουν για να πληρωθούν όλοι για το τρίμηνο. Φυσικά, το υπουργείο άλλο που δεν ήθελε, και δύσκολα τώρα θα τους δώσει τα επιπλέον χρήματα, αφού οι ίδιοι ζήτησαν την λύση αυτή. Και φυσικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής επικρατεί αμφιθυμία και δυσαρέσκεια, οργή και προβληματισμός, όπως λένε οι ίδιοι. Το ίδιο καθεστώς θα επαναληφθεί και για τα επόμενα τρίμηνα, γι’ αυτό τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν για να βρουν λύση, ώστε να εισπράξουν το σύνολο των δεδουλευμένων υπερωριών για ολόκληρο το 2015 και για τις οφειλές του 2011.
Χ.Δ.


Περί βοστρύχων τυρβάζουμε…
Νέα κυβέρνηση, υπηρεσιακή. Νέο υλικό, λοιπόν, για σχόλια, αστεία (κακόγουστα ή μη), για κρίσεις και κριτικές που ξεκινούν από το παρελθόν των προσώπων που επιλέχθηκαν μέχρι το χτένισμα της νέας πρωθυπουργού. Γιατί να αναλώνεται, όμως, κάποιος στον σχολιασμό μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης; Μήπως είναι μια ανάγκη μας να ξεχαστούμε; Σ’ ένα μισογκρεμισμένο σπίτι -μετά από πέντε χρόνια κρίσης, μνημονίων, αποτυχιών και ματαιώσεων- έχει κανένα νόημα να μιλάμε για το ανθοδοχείο ή για την κορνίζα στο καθιστικό; Ίσως, όμως, η συγκέντρωση πολιτικών γεγονότων να είναι η μοναδική συγκέντρωση κεφαλαίου που μας συγκινεί και μας δίνει την εντύπωση πως ανήκουμε στα ιστορικά έθνη, ενώ μάλλον συμβαίνει το αντίθετο. Όπως είπε κάποιος καθηγητής πολιτικών επιστημών: «Έχουμε έξοδο από την παραγωγή Ιστορίας και προτίμηση στην κατανάλωση και στην διανομή ‘’αξιοθέατων στιγμών’’». Και φαίνεται ότι μία από τις κύριες πηγές προβλημάτων μας είναι ακριβώς αυτή. Νομίζουμε πως είμαστε στο κέντρο της Ιστορίας, ενώ έχουμε περάσει στο… αναμνηστικό κάδρο.
Χ.Δ.


Ενημερωτικό Δελτίο για τις λίστες…

Δεν αλλάζει η σειρά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αυτή είναι η απόφαση Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας παραμένει στην δεύτερη θέση η Γεωργία Ανδρέου και η υπόλοιπη σειρά ως είχε στις εκλογές του Γενάρη. Απ’ την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις μας ότι δεν θα τα βρουν με το ΚιΔηΣο όπως και έγινε. Έτσι δεν θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να συγκατοικήσουν Ξυνίδης – Σαλτούρος. Αλλά αμφίβολο θεωρείται αν ο Σαλτούρος θα είναι τελικά στην λίστα. Ενδέχεται να υπάρξουν εκπλήξεις στο ΠΑΣΟΚ. Σ’ ότι αφορά το Κίνημα αν κατεβεί στις εκλογές (δεν θεωρείται βέβαιο) τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης θα είναι στην λίστα, δεν είναι σίγουρο όμως αν θα είναι ο Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος κατά την προσφιλή του συνήθεια κάνει κρούσεις παντού σχεδόν και ότι κάτσει… αλλά μέχρι στιγμής τίποτε…. Ζητά δε να είναι πρώτος στην λίστα για να «χτυπήσει» την τρίτη έδρα. Στο Ποτάμι υπάρχει μεγάλο ς προβληματισμός αν πρέπει ή όχι να βάλουν εκπρόσωπο της μειονότητας στην πρώτη θέση της λίστας γιατί το παιχνίδι τη μειονότητας δεν το ξέρουν καλά και φοβούνται μην τα κάνουν ..θάλασσα! Από ΣΥΡΙΖΑ μεριά ουδέν νεώτερον. Στο ΛΑΕ προς το παρόν μόνο ο Αντώνης Κοσμίδης είναι εκπρόσωπος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση Λεβέντη που μάλιστα οι δημοσκοπήσεις τον έχουν στην Βουλή. Στην Ξάνθη όμως δεν έχει κάνει την παρουσία του κάποιος εκπρόσωπος από την Ένωση Κεντρώων.
Μ.Ξ.


Σοβαρευτείτε…
Περισσεύει η μιζέρια και οι κοντόφθαλμες λογικές και λείπει δυστυχώς η σοβαρότητα σ’ αυτή την πόλη. Άκουσον άκουσον! Ξεσηκώθηκε λέει ο εμπορικός σύλλογος και πήγε στον Μητροπολίτη Ξάνθη ζητώντας τον να μεσολαβήσει για να μην ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στο Flamingo και τους κάνουν ζημιά γιατί αυτοί θα είναι κλειστοί το Σάββατο επειδή είναι τοπική αργία λόγω της γιορτής του Πολιούχου της πόλης της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου. Και το επιχείρημα: Επειδή η Μητρόπολη είναι όλου του νομού να έχουν αργία και σε άλλους δήμους! Να’ χαμε να λέγαμε δηλαδή! Με την ίδια λογική δηλαδή όταν γιορτάζει ο Πολιούχος του δήμου Αβδήρων και του Τοπείρου να κλείνουν κι αυτοί τα μαγαζιά τους! Έτσι; Θα το’ θελαν;
Λίγη σοβαρότης ρε παιδιά!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…