-3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
-1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
-1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
-2 μεγάλα αυγά
-2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
για γλάσο λεμόνι
-1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
-3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό από 2-3 μεγάλα λεμόνια. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μαλακό βούτυρο μέχρι να ενωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα αλευριού και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό, περίπου 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίζει να ροδίζει στις άκρες και η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν απλώσουμε από πάνω το γλάσο. Όταν τα brownies κρυώσουν εντελώς, φτιάχνουμε το γλάσο. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη. Την ανακατεύουμε μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τον χυμό λεμονιού. Μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη ή χυμό ανάλογα με την σύσταση που θέλουμε.
Απλώνουμε το μισό από το γλάσο πάνω από τα brownies με μια λαστιχένια σπάτουλα. Το αφήνουμε να δέσει λίγο. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο γλάσο και το αφήνουμε να κάτσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει το γλάσο πιο γρήγορα. Κόβουμε σε τετράγωνα και σερβίρουμε.