Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Χωρίς «capital control» εισπράττει η Εφορία

Χωρίς «capital control» εισπράττει η Εφορία

0
doy xanthis-empros

Έχει καταργηθεί προσωρινά το όριο των 250 ευρώ που δέχονταν τα Ταμεία στις ΔΟΥ

Κανονική η κίνηση στη ΔΟΥ Ξάνθης – Με ηρεμία οι Ξανθιώτες διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους

Και μπορεί μεν με το capital control που επιβλήθηκε στις ελληνικές τράπεζες για τον έλεγχο των κεφαλαίων, οι πολίτες να παίρνουν με το σταγονόμετρο – το γνωστό 60ευρώ ή 50ευρώ – από τις καταθέσεις τους ωστόσο στις Εφορίες που πάνε για να πληρώσουν τις οφειλές τους έχει καταργηθεί προσωρινά μέχρι και το όριο των 250 ευρώ που δέχονταν τα Ταμεία στις ΔΟΥ σε μια προσπάθεια να γεμίσει ο κρατικός κορβανάς και να μη πάνε πίσω τα έσοδα.

Οι τράπεζες μας τα δίνουν με το σταγονόμετρο η Εφορία μας τα παίρνει χωρίς όριο

Κανονικά λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Ξάνθης όπως μας ενημερώνει η πρόεδρος των εργαζομένων κα Τσαουσέλη Ελένη. Οι πολίτες προσέρχονται με ηρεμία και διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους. Όπως αναφέρει ο κ. Αθανασίου που χειρίζεται το Ταμείο, η κίνηση είναι κανονική και πληρώνονται με μετρητά όλες οι εκκρεμότητες όπως φόρος εισοδήματος, οι ρυθμίσεις κ.λ.π. Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών δεν χρεώνονται οι προσαυξήσεις στις ρυθμίσεις και όλες οι συναλλαγές που έχουν οι πολίτες με το Δημόσιο. Να επισημάνουμε πως στην Εφορία δεν πληρώνονται οι δόσεις των δανείων. Η καταβολή των δόσεων γίνεται στις Τράπεζες και ως εκ τούτου αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας….

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους πολίτες / επιχειρήσεις ότι:

1.Για υποχρεώσεις καταβολής – βεβαιωμένων ή/και ρυθμισμένων οφειλών που καθίστανται απαιτητές σήμερα και καθ’ όλη τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, δύνανται να πραγματοποιούνται πληρωμές ηλεκτρονικά μέσω web/internet banking, phone banking, μέσω αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ΑΤΜ’s), με καταβολή μετρητών στα ΕΛ.ΤΑ. ή εναλλακτικά με καταβολή μετρητών (χωρίς όριο) ή με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κλπ) στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές με τους ανωτέρω τρόπους όσο χρόνο διαρκεί η τραπεζική αργία, δεν θα οφείλεται τόκος εκπρόθεσμης καταβολής και δεν θα απόλλυνται οι ρυθμίσεις για το ίδιο παραπάνω διάστημα.

2. Στα ανωτέρω περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις ρυθμίσεων που έγιναν από 24.6.2015 με υποχρέωση καταβολής της 1ης δόσης ή της προκαταβολής από 29.6.2015 και μετά.

3. Η υποβολή όλων των δηλώσεων ή αιτήσεων ρύθμισης συνεχίζεται κανονικά σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και προθεσμίες. Για την καταβολή οφειλών που προκύπτουν από αυτές, ισχύουν τα προαναφερόμενα.

4. Όσον αφορά τα Τελωνεία, τέθηκε ήδη σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών και συνεπώς οι συναλλασσόμενοι δύνανται να πληρώνουν τις τελωνειακές οφειλές τους ηλεκτρονικά, μέσω web-Banking. Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές οδηγίες στην Διαδικτυακή Πύλη της Τελωνειακής Υπηρεσίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icisnet.gr. Σημειώνεται ότι εναλλακτικά, όπου δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική πληρωμή, για τη διευκόλυνση των συναλλασσομένων, οι πληρωμές δύνανται να πραγματοποιούνται τόσο με μετρητά, χωρίς περιορισμό στο ποσό, όσο και με επιταγές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΣΤΑΤ: Εκτινάχθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης τον Ιούνιο

Αύξηση κατά 39,3% Κατά 39,3% αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων το δεύτερο τρίμηνο του 202…