Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Νέα Δημοκρατία Ξάνθης: «’Ναι’ για να αποφύγει η χώρα την απομόνωση»

Νέα Δημοκρατία Ξάνθης: «’Ναι’ για να αποφύγει η χώρα την απομόνωση»

0
node dimopsifima1

Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος τονίστηκε στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ με ομιλητή το βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη

Ξεκάθαρο «ναι ή όχι» στην Ευρώπη αποτελεί για τα τοπικά στελέχη της ΝΔ το δημοψήφισμα της Κυριακής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε τη χώρα»

Συνάντηση για την ενημέρωση και το συντονισμό των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας είχε η ΝΟΔΕ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης. Στη συνεδρίαση, που συντόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ. Ιγνατιάδης, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γ. Παυλίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μ. Αμοιρίδης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων Μ. Δημαρχόπουλος και Γ. Τσιτιρίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Σ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κ. Χατζηελευθεριάδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Μ. Μίλκογλου, μέλη της τοπικής οργάνωσης και της ΟΝΝΕΔ. Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Κυριαζίδης βουλευτής Δράμας και υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ.

Ο κεντρικός ομιλητής αποκάλεσε «μαέστρους» και «καλλιτέχνες» τα μέλη της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι προχωρούν βάσει σχεδίου, υλοποιώντας από την αρχή της θητείας τους ενέργειες για την αποδόμηση του κράτους. Τόνισε ότι απέναντι στο σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, πρέπει να προβληθεί ο κίνδυνος απομόνωσης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι «κυρίως θα πληγούν αυτοί που δεν έχουν και όχι οι έχοντες και κατέχοντες». Ειδικό δε βάρος έδωσε στην πιθανότητα απώλειας των αγροτικών επιδοτήσεων, εξέλιξη που θα είναι ιδιαίτερα επιζήμια για την περιοχή.

Τι είπαν οι αυτοδιοικητικοί της Ξάνθης

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαγναφέρης αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει και η Νέα Δημοκρατία, κυρίως για την υποχωρητική της στάση, αλλά και τις ενέργειες κορυφαίων στελεχών, που υπονόησε σαφώς αλλά δεν κατονόμασε, που στο βωμό των πολιτικών οφελών, υποδαύλισε εκ των υστέρων επώδυνες αποφάσεις που είχε αναγκαστεί να λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση. Επεσήμανε ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί κυρίως για τα θέματα που «τον καίνε» στην καθημερινότητά του, εξέφρασε ωστόσο το φόβο του ότι «θα μας μείνει μόνο το ηθικό πλεονέκτημα ότι αγωνιστήκαμε», ενώ τέλος σχετικά με την απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχολίασε ότι τη χώρα μπροστά την πάνε οι ηγέτες, όχι ο λαός.

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη εξέφρασε και ο κ. Δημαρχόπουλος, καυτηριάζοντας τις διαφορετικές πεποιθήσεις των συνιστωσών του κυβερνώντος κόμματος. Ανέφερε ότι οι πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για να ψηφίσουν (ή όχι) μια συμφωνία που δεν είναι καν πλέον στο τραπέζι. «Και γω δε θέλω μέτρα, αλλά όντας στην Ευρώπη, σε ένα ‘συνεταιρισμό’, πρέπει να υπάρχουν κανόνες», σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης, τονίζοντας: «πρέπει να απαντήσουμε τι είναι το «Ναι» και το «Όχι». Ναι σημαίνει ΕΣΠΑ, ΣΕΣ αργότερα, κοινωνικές δομές, έργα και παιδικοί σταθμοί. Εύχομαι να ξυπνήσουμε από τον εφιάλτη και να πρυτανεύσει η λογική.

Για το τεράστιο διακύβευμα του δημοψηφίσματος μίλησε και ο περιφερειάρχης, σχολιάζοντας ότι «η δημοκρατία δεν είναι έκφραση α λα καρτ, αλλά ένας αγώνας πολύ μεγαλύτερος». Παραδέχθηκε και αυτός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν μικρά και μεγάλα λάθη, αλλά οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης είναι αυτές που έφεραν αστάθεια και τη χώρα σαν σκάφος εντός τρικυμίας, έτοιμη να πέσει στα βράχια. Ακόμη, ο κ. Παυλίδης επεσήμανε: «όφειλαν να διασφαλίσουν τη στήριξη των τραπεζών μέσω ELA, για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, το δημόσιο και τους συνταξιούχους» και τέλος τόνισε: «για μένα το «όχι» είναι «όχι στην Ευρώπη, καθώς οι θεσμοί θα το ερμηνεύσουν ως εχθρική πράξη, που θα μας οδηγήσει εκτός ευρώ, εκτός ΕΣΠΑ, εκτός προοπτικής».

Α. Κοντός: «Άνανδρος και ανέντιμος πολιτικά ο Τσίπρας»

Στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Ροδόπης με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων βρέθηκε την ίδια μέρα ο βουλευτής ΝΔ Ξάνθης Αλέκος Κοντός, ο οποίος επέρριψε ευθείας βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, θεωρώντας τον κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση, στην οποία περιήλθε η χώρα. «Γιατί τα ψέματα που έλεγε προεκλογικά, συνέχισε να τα λέει μετεκλογικά με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Ελλήνων πολιτών και κατηγορώντας συνεχώς την αντιπολίτευση και όποιον του έλεγε ότι κάνει τραγικά λάθη, ότι κινδυνολογεί, ότι δεν θέλει το καλό της πατρίδας, ότι απεργάζεται σενάρια διατάραξης της ομαλής πορείας της χώρας», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω και αναφέροντας: «αυτός και μια παρέα άπειρων, κακόβουλων και υστερόβουλων συνεργατών του, υποστηρικτών του λόμπι της δραχμής, υποστηρικτών της ρήξης με τους εταίρους μας και της εξόδου από την Ευρώπη και το ευρώ, επί πέντε μήνες κορόιδευαν τον ελληνικό λαό». Ακόμη, στηλίτευσε ότι παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συμφωνία, οδηγηθήκαμε σε δημοψήφισμα και αναρωτήθηκε: «ήταν μόνο η απειρία τους που δεν συνέβη τίποτα από όσα υπόσχονταν, ή από την αρχή υλοποιούσαν ένα σχέδιο ρήξης με την Ευρώπη, μια στρατηγική για την απομόνωση της χώρας, για τη διάλυση του παραγωγικού της ιστού, και τελικά τη μη επίτευξη συμφωνίας και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και το ευρώ;». Χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης ως «πράξη εξαιρετικά υψηλού πολιτικού ρίσκου» και σχολίασε: «αυτό λέγεται πολιτική ανανδρία, πολιτική ανεντιμότητα». Επιπλέον όσον αφορά το διακύβευμα του «ΝΑΙ» ή «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σημείωσε: «’ΝΑΙ’ σημαίνει μένουμε Ευρώπη με ευρώ, σημαίνει σταθερότητα, επιβίωση της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, διατήρηση με ασφάλεια της γεωστρατηγικής μας θέσης, ενότητα του ελληνικού λαού και σεβασμός και στήριξη της ομαλής πορείας και ανάπτυξης της χώρας μας. ‘ΌΧΙ’ σημαίνει κίνδυνο διχόνοιας και διχασμού, έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, μη στήριξη με επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια της Ελλάδας, εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, υποτιμημένο εθνικό νόμισμα, κίνδυνο για την σταθερότητα της γεωστρατηγικής μας θέσης». Τέλος, ο ίδιος σχολίασε ότι παρότι και η ΝΔ ως κυβέρνηση υπέβαλε σε σκληρές θυσίες τους Έλληνες, «εμείς είχαμε ξεκάθαρη στρατηγική να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια και το πετύχαμε».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…