Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με βατόμουρα

Τάρτα με βατόμουρα

0
tarta-vatomoura

-1 φλιτζάνι sour cream (1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος-1,5 κουταλιά ξινόγαλα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο 24 ώρες)

-¾ φλιτζανιού ζάχαρη

-1 αυγό

-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

-2½ φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα

-1 έτοιμη άψητη κρούστα για τάρτες

Για επικάλυψη:

-½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

φλιτζανιού αλεύρι

-¼ φλιτζανιού βούτυρο, μαλακό

-½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε την sour cream, ¾ φλιτζανιού ζάχαρη, το αυγό, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Ήπια ανακατεύουμε μέσα τα βατόμουρα. Απλώνουμε την γέμιση στην άψητη κρούστα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Ενώ η τάρτα ψήνεται, φτιάχνουμε την επικάλυψη: Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το βούτυρο (με τα χέρια μας) μέχρι να μοιάζει με χοντρή άμμο. Ανακατεύουμε μέσα και τα καρύδια. Αφού ψήσουμε την τάρτα για 25 λεπτά, πασπαλίζουμε την κορυφή με την επικάλυψη. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή έως ότου η γέμιση ροδίσει. Προσέχουμε να μην καεί η κρούστα. Για να το αποφύγουμε αυτό βάζουμε πάνω από την τάρτα ένα φύλλο αλουμινόχαρτου προς το τέλος του ψησίματος. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να καθίσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή την βάζουμε στο ψυγείο και την σερβίρουμε κρύα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …