Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Στικ κολοκυθιού με ελιές, πλιγούρι και κριθαράκι

Στικ κολοκυθιού με ελιές, πλιγούρι και κριθαράκι

0
kolokithaki-pligouri

-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

-5 κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους

-1 πιπεριά φλωρίνης σε στικς

-70 γρ. ελιές πράσινες σε ροδέλες

-1 φλιτζάνι πλιγούρι

-1 φλιτζάνι κριθαράκι ολικής άλεσης

-Αλάτι και πιπέρι

-μπούκοβο προαιρετικά

Κόβουμε το κολοκύθι σε όχι και πολύ λεπτά στικς. Το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά Φλωρίνης. Βάζουμε το πλιγούρι σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε τα στικς κολοκυθιού και την πιπεριά Φλωρίνης. Γυρνάμε προσεκτικά μην τα σπάσουμε. Αλατίζουμε το φαγητό όσο θέλει ο καθένας (αυτό είναι ανάλογα τα γούστα μας) και προσθέτουμε νερό περίπου 3 φλιτζάνια αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε λίγη ώρα να βράσει και προσθέτουμε το πλιγούρι με τις ελιές. Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι. Το πλιγούρι είναι έτοιμο έτσι και αλλιώς. Μόλις χυλώσει ελαφρά το σβήνουμε και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …